Όσα δεν γνωρίζατε για τα όνειρα

Ένα μυστήριο που δεν έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν οι επιστήμονες


ΓΥΝΑΙΚΑ
9:49
17/06/2016
Όσα δεν γνωρίζατε για τα όνειρα
1
loading

Τα όνειρα αλλά και η σημασία τους εξακολουθούν να συναρπάζουν τους επιστήμονες καθώς αποτελούν ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο, αφού δεν έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν πλήρως τη σημασία τους.

Διαβάστε οκτώ πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τα όνειρα:

Οι ρόλοι των φύλων

Όταν πρόκειται για εφιάλτες, οι άνδρες και οι γυναίκες στοιχειώνονται από διαφορετικές σκέψεις, όπως συμπεραίνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ. Όσον αφορά τους άντρες οι εφιάλτες τους έχουν να κάνουν με φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες και σεισμούς. Από την άλλη, οι διαπροσωπικές και οι λεκτικές συγκρούσεις αποτελούν το βασικό συστατικό των άσχημων ονείρων των γυναικών, οι οποίες βλέπουν τέτοια όνειρα με διπλάσια συχνότητα σε σχέση με τους άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar stellapapadali

    Πολλές φορές έχω δει όνειρα που δεν μπορώ να τα εξηγήσω, δεν ξέρω τι έννοια έχουν. Μερικές φορές βλέπω ότι αιωρούμαι στον αέρα (πολύ περίεργο), κάποιες άλλες ότι βρίσκω κέρματα πεταμένα κάτω (και όσο τα μαζεύω τόσα περισσότερα ξεπροβάλουν) ενώ το πιο περίεργο που είδα πρόσφατα είναι ότι κέρδισα ένα μεγάλο ποσό στο ΣΚΡΑΤΣ (αυτό δεν ξέρω που κολλάει).

    Ίσως τελικά να βλέπουμε στα όνειρα μας κάτι που θέλουμε πολύ, κάτι που μας λείπει, κάτι που μας απασχολεί πολύ ή μας στεναχωρεί, με τα όνειρα να λειτουργούν ως πεδίο αυτοκάθαρσης του υποσυνείδητού μας. Οι εφιάλτες, δυστυχώς, δεν λείπουν από τα όνειρά μου, με αναστατώνουν, αλλά ίσως και αυτοί να έχουν το νόημά τους, δεν ξέρω, τι να πω...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει