Είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι εφήμερες σχέσεις να ευδοκιμούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Οι διακοπές δίνουν μία αίσθηση ελευθερίας, ξεγνοιασιάς και αναζήτησης νέων εμπειριών που θα «σπάσουν» τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια μας κάνουν πιο επιρρεπείς στις καλοκαιρινές γνωριμίες και στις καλοκαιρινές περιπέτειες. Ίσως είναι η ανάγκη να ζήσουμε πιο έντονα, να ανανεωθούμε να αναζωογονηθούμε . Για πολλούς η ανάγκη αυτή μεταφράζεται με μία φράση… one night stand.

Στο one night stand προηγείται η σαρκική επαφή ενώ η συναισθηματική και ψυχική έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Είναι μια κατάσταση που «μιλάει» περισσότερο το πάθος, το ένστικτο και ο πόθος παραμερίζοντας τη λογική και τις αναστολές.

Εάν και κατά γενική ομολογία οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων έχουν αλλάξει, ωστόσο οι σημαντικές διαφορές παραμένουν.

Προσέξτε όμως γιατί το συναισθηματικό ρίσκο της επιλογής του one night stand είναι πολύ μεγάλο. Άντρες και γυναίκες βιώνουν διαφορετικά αυτήν την εμπειρία και οι προσδοκίες δεν είναι πάντα ίδιες. Είναι πολύ πιθανόν ο ένας να αναπτύξει περισσότερο συναισθήματα από τον άλλο και να προσδοκά κάτι περισσότερο την επόμενη μέρα.

Όπως και να έχει, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος για το one night stand. Είναι μία προσωπική επιλογή. Καλό είναι, σύμφωνα με ειδικούς, να γνωρίζουμε τους λόγους που μας κάνουν να αναζητήσουμε το εφήμερο σεξ για να μην απογοητευτούμε.

Τέλος, κρίνεται απαραίτητο να παίρνουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν δραματική αύξησης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Η ανεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά μπορεί να μας κοστίσει ακριβά.