ΥΛΙΚΑ

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

11/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

ελάχιστο αλάτι

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

3 φλιτζάνια πολτοποιημένα ροδάκινα μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου

400 γρ. κρέμα σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο με το φρέσκο γάλα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα πολτοποιημένα ροδάκινα και την εσάνς αμυγδάλου. Αφήνουμε το μίγμα στην κατάψυξη ώσπου να μισοπαγώσει, το χτυπάμε γρήγορα για να αφρατέψει και προσθέτουμε την κρέμα σαντιγί. Το ανακατεύουμε ελαφρά και αμέσως το βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει τελείως.

Βάζουμε σε ποτήρια παγωτού παγωμένα ροδάκινα κομπόστα και τα σκεπάζουμε με το παγωτό.

Πηγή: trome.gr