Σπιτικά πατατάκια, με αγνά υλικά και νόστιμα για κάθε ώρα της ημέρας!

Υλικά

4-5 πατάτες
Λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
½ καυτερί πιπεριά πολτοποιημένη στο μπλέντερ
1 κ. σούπας πάπρικα
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίσουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις Κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τις στεγνώνουμε με αποροφυτικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι για τηγάνισμα μέχρι τη μέση. Αφήνουμε να κάψει αρκετά και προσθέτουμε τις πατάτες, αφήνουμε να τηγανιστούν για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα κατά διαστήματα. Βγάζουμε τα πατατάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Για τη σάλτσα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε γι 2 λεπτά και προσθέτουμε τη πιπεριά, τη πάπρικα το αλάτι και τον πελτέ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 κ. σούπας νερό. Σιγοβράσουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε σε ένα μπολ δίπλα στα πατατάκια.

tip: για να είναι τραγανές οι πατάτες θα πρέπει το λάδι να είναι πολύ καυτό και οι πατάτες στεγνές.

Πηγή: greekmasa.gr