Θέλετε να αλλάξετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και να ακολουθήσετε μερικές πιο «πράσινες» συμβουλές ομορφιάς, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε;

Η αρχή μπορεί να γίνει με τρία προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Άρωμα/Κολόνια

Οι κατασκευαστές δεν έχουν νομική υποχρέωση να αναγράφουν τη λίστα συστατικών στη συσκευασία, για την προστασία του εμπορικού απορρήτου των εταιριών. Τα συνθετικά αρώματα που «μιμούνται» μυρωδιές όπως αυτές της βανίλιας, των αγριολούλουδων και μπαχαρικών δε σημαίνει ότι έχουν φτιαχτεί με φυσικά προϊόντα.

Επιλέξτε λοιπόν ένα άρωμα που γνωρίζετε ότι έχει δημιουργηθεί με φυσικά προϊόντα, για να μην επιβαρύνετε με συνθετικά τον οργανισμό σας, μιας και είναι ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Κρέμα προσώπου

Οι κρέμες προσώπου εφαρμόζονται απ’ ευθείας στην επιδερμίδα του προσώπου και παραμένουν σ’ αυτήν για αρκετό χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στις χημικές ουσίες να εισχωρούν βαθιά στο δέρμα.

Αποσμητικό

Το πιο επικίνδυνο συστατικό, που περιέχεται στα «μη-πράσινα» αποσμητικά είναι το αλουμίνιο (aluminium), κι αυτό γιατί φράσει τους πόρους, προκειμένου να μην «απελευθερώνεται» η δυσοσμία του ιδρώτα. Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές είναι ύποπτο για την πρόκληση προβλημάτων υγείας, καθώς συμβάλλει στη μη αποβολή των τοξινών που περιέχονται στον ιδρώτα από το σώμα. Έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Alzheimer, εγκεφαλικές και αναπνευστικές δυσλειτουργίες και ενδεχομένως και του καρκίνου του μαστού.

Μήπως ήρθε η ώρα για πιο φυσικά, «πράσινα» μυστικά ομορφιάς;