Μερικές φορές είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αντιμετωπίσουμε κάποιους ανθρώπους. Ωστόσο πάντα υπάρχει η χρυσή τομή.

Όταν γνωρίζουμε καινούργια άτομα, όπως συνήθως συμβαίνει τις γιορτές στα διάφορα πάρτι και ρεβεγιόν, το να «ανοίξουμε» κουβέντα με κάποιον ή να συνεχίσουμε να μιλάμε από ένα σημείο και μετά μας φαίνεται βουνό.

Κι αυτό επειδή ο καθένας μας είναι τόσο διαφορετικός και συχνά «δύσκολος» να τον χειριστούμε. Βέβαια το ποιος είναι «δύσκολος» είναι ένα καθαρά υποκειμενικό θέμα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε κάποιους από τους πιο χαρακτηριστικούς τύπους ανθρώπων. Οι βασικοί κανόνες σε όλες τις περιπτώσεις είναι δύο: χρησιμοποιήστε άφοβα χιούμορ και αποχωρήστε διακριτικά αν δεν βλέπετε ανταπόκριση.

Ο βαρετός: Είναι ο τύπος ανθρώπου που δεν αντέχεις με τίποτα να συναναστρέφεσαι. Όχι επειδή δεν είναι ευγενικές ή επειδή είναι κακοπροαίρετος» κ.λπ., αλλά επειδή είναι απλώς βαρετός. Όταν μιλάει δεν έχει χιούμορ και γενικά η συναναστροφή μαζί του είναι κουραστική. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιο ενδιαφέρον θέμα να συζητήσετε, μιλήστε μαζί του για μουσική, ταινίες κ.λπ. ή πείτε του κάτι ενδιαφέρον που σας έτυχε και αφήστε τον να σας πει την άποψη του. Μπορεί να σας εκπλήξει!

Ο αγενής:
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που όσο ευγενικά κι αν τους μιλήσεις δεν θα ανταποδώσουν ποτέ τους καλούς σου τρόπους. Ο καλύτερος τρόπος να τους αντιμετωπίσετε είναι να επιμείνετε στην ευγένεια, χωρίς όμως να τους αφήνετε να επιβάλουν την — αγένειά τους. Μην φανείτε υποχωρητικοί και κάντε τους να καταλάβουν ότι δεν θα κερδίσουν τίποτα εκτός από την αντιπάθεια όλων.

Ο είρωνας:
Αυτοί οι άνθρωποι είναι μάλλον από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, καθώς μπορούν να μας εξοργίσουν ή ακόμα και να καταβαραθρώσουν την αυτοεκτίμησή μας σε ελάχιστο χρόνο. Για να μην σας φέρουν στην άσχημη θέση να χάσετε την ψυχραιμία σας ή να νιώσετε άσχημα για τον εαυτό σας έχετε δύο λύσεις: ή αγνοήστε τα σχόλιά τους, με τρόπο όμως που να δείχνει την ένστασή σας, ή πείτε τους πως η ειρωνεία δεν είναι μόνο δείγμα ευφυΐας αλλά και δείγμα μικροπρέπειας, μεταξύ άλλων.

Πηγή: myworld.gr