Τα κέικ είναι από τα πιο εύκολα γλυκά! Να θυμάστε ότι όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι κοσκινισμένο, η φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ο φούρνος σας προθερμασμένος.

Υλικά

1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.σ. κονιάκ
1½ φλ. τσαγιού νιφάδες σοκολάτας
3½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο φτερό του μίξερ για 6΄-7΄, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα πρέπει να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν βάλουμε το επόμενο). Ρίχνουμε και τις βανίλιες με το κονιάκ. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Εναλλάξ προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο τις νιφάδες σοκολάτας και το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στην προτελευταία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.

Πηγή: argiro.gr