Η ερώτηση μιας γυναίκας έδωσε απαντήσεις στην απορία πολλών. Η ερωτηθείσα, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, έστειλε την ερώτησή της σχετικά με τη σεξουαλικότητά της στο nypost.com και η σεξοθεραπεύτρια Isiah McKimmie της απάντησε με ειλικρίνεια.

Η γυναίκα ανέφερε: «Είμαι μια στρέιτ γυναίκα στα τέλη των 40 μου και χώρισα πρόσφατα από τον επί 16 χρόνια σύζυγό μου. Είχαμε απομακρυνθεί και δεν εξυπηρετούσε κανέναν μας πλέον. Αισθάνομαι έτοιμη να βγω ξανά ραντεβού, αλλά δεν είμαι σίγουρη για τη σεξουαλικότητά μου».

Στη συνέχεια, η ίδια είπε: «Δεν έχω πάει ποτέ με άλλη γυναίκα, αλλά είναι κάτι που φαντασιώνομαι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλω να μπλέξω άλλες γυναίκες με το να βγαίνω μαζί τους αν δεν είμαι αμφιφυλόφιλη, αλλά πώς μπορώ να το ανακαλύψω χωρίς να το δοκιμάσω; Ανησυχώ επίσης για το πώς θα το έπαιρναν ο πρώην και τα παιδιά μου, αν άρχιζα να βλέπω μια γυναίκα».

Τότε, η σεξοθεραπεύτρια της απάντησε: «Μεγαλώνουμε με τόσο άκαμπτα δυαδικά συστήματα σεξουαλικότητας. Τουλάχιστον όταν εγώ μεγάλωνα, μας έλεγαν ότι υπήρχαν τρεις επιλογές – γκέι, στρέιτ ή αμφιφυλόφιλοι. Μαζί με αυτό πήγαινε και η ιδέα ότι αν είσαι στρέιτ, ελκύεσαι και κάνεις σεξ μόνο με άτομα του αντίθετου φύλου, ενώ αν είσαι γκέι ή λεσβία, κάνεις σεξ και ελκύεσαι μόνο με άτομα του ίδιου φύλου. Αλλά ως άνθρωποι, είμαστε όμορφα πολύπλοκοι. Η σεξουαλικότητά μας είναι εξίσου όμορφη και πολύπλοκη. Η πραγματικότητα είναι ότι οι σεξουαλικές μας έλξεις δεν ταιριάζουν πάντα με αυτές τις ασπρόμαυρες ιδέες».

Σύμφωνα με τη σεξοθεραπεύτρια:

Η σεξουαλικότητα είναι ποικιλόμορφη και ευέλικτη

Ήδη από το 1948 ο διάσημος ερευνητής του σεξ, Dr. Alfred Kinsey, πρότεινε ότι ο σεξουαλικός μας προσανατολισμός δεν είναι δυαδικός, αλλά κινείται σε μια κλίμακα η οποία, όπως πρότεινε, έχει επτά διαφορετικά σημεία.

Πιο πρόσφατα, ο όρος «ετεροευέλικτος» εμφανίστηκε για να περιγράψει τους ανθρώπους που έχουν μια ρευστή σεξουαλικότητα. Κάποιος που προηγουμένως θεωρούσε τον εαυτό του ετεροφυλόφιλο μπορεί να ερωτευτεί ή να απολαύσει μια σεξουαλική επαφή με κάποιον του ίδιου φύλου.

Είναι σύνηθες για τις γυναίκες να έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις για γυναίκες

Σε μια μελέτη, ο ψυχολόγος και ερευνητής του σεξ Justin Lehmiller διαπίστωσε ότι το 59% των γυναικών φαντασιώνεται σεξ με άλλες γυναίκες. Αυτές οι φαντασιώσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι είστε αμφιφυλόφιλη ή ότι θέλετε μια σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα. Οι φαντασιώσεις δεν μεταφράζονται πάντα σε συμπεριφορά.

Αλλά, φυσικά, οι φαντασιώσεις σας μπορούν να σας ανοίξουν έναν νέο κόσμο εξερεύνησης.

Τρόποι για να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητά σας

Υπάρχουν μερικοί τρόποι που ίσως θέλετε να εξερευνήσετε πριν αρχίσετε να βγαίνετε με γυναίκες.

  • Μιλήστε σε έναν θεραπευτή φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους.
  • Το να μιλήσετε δυνατά για τις σκέψεις σας μπορεί να σας βοηθήσει να τις καταλάβετε και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας για να κάνετε το επόμενο βήμα.
  • Συνδεθείτε με την κοινότητα LGBTIQ+.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να έρθετε σε επαφή με άλλα μέλη της LGBTIQ+ κοινότητας μέσω βιβλίων, άρθρων, εκδηλώσεων ή σε χώρων φιλικούς προς την κοινότητα. Υπάρχουν άλλοι που έχουν βιώσει ένα παρόμοιο δίλημμα με εσάς.

Πάρτε τον χρόνο σας

Δεν υπάρχει καμία βιασύνη να βάλετε ταμπέλα ή να ορίσετε τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό. Τα συναισθήματα και οι έλξεις σας μπορεί να εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου, και αυτό είναι εντάξει. Η επιλογή να βγαίνετε με γυναίκες τώρα, δεν σημαίνει ότι θα βγαίνετε αποκλειστικά με γυναίκες για το υπόλοιπο της ζωής σας. Αφήστε στον εαυτό σας το περιθώριο να εξερευνήσει και να κατανοήσει τα συναισθήματά σας με το δικό σας ρυθμό.

Να είστε ξεκάθαρη με όποιον/α συναναστρέφεστε

Το να είστε ανοιχτή από την αρχή με οποιονδήποτε ασχολείστε μπορεί να απαλύνει τις ενοχές σας και να τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Προχωρήστε αργά με την οικογένειά σας

Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με τον πρώην σύζυγό σας, θα είναι δύσκολο όταν αρχίσετε να βλέπετε οποιονδήποτε – ανεξάρτητα από το φύλο του. Έχετε δίκιο ότι το να πείτε στην οικογένειά σας ότι βλέπετε μια γυναίκα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Και, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα με το πώς θα αντιδράσουν όταν δουν ότι είστε ευτυχισμένη.

Έχετε υπόψη ότι ενδεχομένως να απέχετε πολύ από το να πείτε στην οικογένειά σας για κάποιον. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να εξερευνήσετε και πολλά που πρέπει να σκεφτείτε προτού χρειαστεί να τους πείτε οτιδήποτε για τη ζωή σας σε σχέση με τα ραντεβού.