Μπορεί ο καιρός να μην βοηθάει, αλλά το φθινόπωρο τελειώνει και σιγά σιγά πλησιάζουμε προς το χειμώνα, με τα καθιερωμένα στέκια της σεζόν να δίνουν το παρών.

Τα ατμοσφαιρικά μπαρ στην Αθήνα βρίσκονται στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τα ποτά σας μέσα -σε χώρους που βγάζουν οικεία αίσθηση και θαλπωρή.

Juan Rodriguez

Με εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις καθιερωμένες γειτονιές της Αθήνας. Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.

Barreldier

Τόσο μικρό και cozy, όσο να χωράνε ιδανικά οι θαμώνες του γύρω από την μπάρα του. Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier επί της Βουλής (νο 7) στη Στοά Μπολάνη φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Jazz in Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ– θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από τη δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Το ραντεβού με την παρέα δίνεται, συνήθως, στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy.

Au Revoir

Ζωντανός θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη, το Au Revoir στην Πατησίων (νο136) είναι το παλιότερο bar της Αθήνας που λειτουργεί από το 1958. Το σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος. Κατά τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης, το οποίο το προτιμούσε για ποτό μετά το θέατρο ή το σινεμά. Το ξύλινο στοιχείο κυριαρχεί στο χώρο με τους επενδυμένους τοίχους και τα φωτιστικά από ψάθα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Σήμερα τα ηνία του bar έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, η οποία συνεχίζει με μεράκι την παράδοση αυτού του ρετρό χώρου της πόλης. Το ουίσκι παραμένει στις σταθερές αξίες της μπάρας μέχρι σήμερα.