Επιστροφή στα road trips τριάντα χρόνια πριν

Νοσταλγικό ταξίδι σε χτενίσματα, ρούχα και αξεσουάρ που μένουν αξέχαστα - Δείτε φωτογραφίες


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
14:08
25/04/2016
Επιστροφή στα road trips τριάντα χρόνια πριν
loading

Υπάρχουν φωτογραφίες από διακοπές που τις κρατάς σαν θησαυρό και πολλές φορές ξαναγυρνάς σε αυτές και τις ξαναβλέπεις με νοσταλγία και ενθουσιασμό.

Και υπάρχουν και αυτές οι φωτογραφίες από διακοπές που θα ήθελες να ξεχάσεις.

Ο φωτογράφος Roger Minick φωτογράφιζε τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 τον «πυρήνα» των road trips στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη δουλειά του με τίτλο «Sightseer Series» νοσταλγική χρονομηχανή που σε επιστρέφει σε κείνη την εποχή.

Στις λήψεις του πρωταγωνιστούν διάσημα αξιοθέατα όπως το Γκραν Κάνιον αλλά και οι εμφανίσεις που ήταν «της μόδας» εκείνη την εποχή, χτενίσματα και ρούχα που μένουν αξέχαστα.

Ο φωτογράφος, που ταξίδευε με τη γυναίκα του με τροχόσπιτο, εξηγεί πως συνέθεσε τη συλλογή «Sightseer Series» προσεγγίζοντας τουρίστες και διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν είχε καμία πρόθεση να τους πουλήσει κάτι. Στη συνέχεια τους ζητούσε να τους φωτογραφίσει εξηγώντας πως θα ήταν για μια φωτογραφική συλλογή που θα αποτύπωνε το πώς έδειχναν οι Αμερικανοί στα τέλη του 20ου αιώνα.

hilaoroamerican10 hilaoroamerican9 hilaoroamerican8 hilaoroamerican7 hilaoroamerican6 hilaoroamerican5 hilaoroamerican4 hilaoroamerican3 hilaoroamerican2 hilaoroamerican1

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει