Μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που το πέταξαν βρέθηκε ένα μπουκάλι με ένα γράμμα – χάρτη, σε μια παραλία της Σκωτίας, 40 χρόνια μετά!

Η Jenny Smith, μια γυναίκα από τη Σκωτία είπε ότι γέμιζε σακούλες με σκουπίδια κατά μήκος της εκβολής Tay στο Angus όταν βρήκε ένα μπουκάλι με κάτι πολύχρωμο μέσα.

«Μάζεψα τρεις σακούλες με σκουπίδια από την ακτή και όταν βρήκα αυτό το μπουκάλι, μου έμοιαζε σαν να υπήρχε κάτι σαν μαρκαδόρος μέσα σε αυτό», αποκάλυψε μιλώντας στο BBC. «Το έβγαλα είδα ότι είχε με μια ελαστική ταινία γύρω του» πρόσθεσε αναφέροντας ότι όταν ξεδίπλωσε το χαρτί, ανακάλυψε ότι ήταν ένας χάρτης σχεδιασμένος στο χέρι.

«Το κορίτσι που σχεδίασε τον χάρτη είχε χρησιμοποιήσει κηρομπογιές ως εξωτερικό περιτύλιγμα και έτσι το είχε προστατεύσει από το νερό που είχε καταφέρει να εισχωρήσει μέσα αυτό», είπε. Όπως αποδείχτηκε ο χάρτης είχε τρία μηνύματα που γράφτηκαν από μια παρέα 8χρονων μαθητριών οι οποίες πήγαιναν στο δημοτικό σχολείο Wormit το 1984.

Οι σημειώσεις, οι οποίες είχαν ένα πειρατικό θέμα, παρουσίαζαν τις μαθήτριες να παραπονιούνται για τον δάσκαλό τους που τους έβαζε να κάνουν μαθηματικά. Μάλιστα υπήρχε και όνομα επικοινωνίας με μία από τις μαθήτριες η οποία βρέθηκε και όχι μόνο αυτή αλλά και οι φίλες της! Ο λόγος τις Kelly Laskiewicz, Linda Bell και Anna Greenhalgh. Όπως αποκάλυψαν οι ίδιες επρόκειτο για ένα μπουκάλι που έριξαν στη θάλασσα στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας και ενώ χάρηκαν πολύ που βρέθηκε, περίμεναν να έχει πάει πολύ πιο μακριά.