32
loading

Η συζήτηση έχει ανοίξει και θα παραμένει ανοικτή όσο τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποιήσεων, μιλούν ελεύθερα για τις εμπειρίες τους και τις πληροφορίες που δίνουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα ένα περιστατικό.

Το φλερτ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μία από τις πιο ευχάριστες και ενδιαφέρουσες διαδικασίες. Η οποία υπό τις κατάλληλες συνθήκες και… φεγγάρια μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και αναζωογονητική. Μία κακή μέρα μπορεί να καταλήξει με φίλους σε ένα μπαρ ή ένα καφέ και από το πουθενά να υπάρξει μία στιγμιαία έλξη η οποία μπορεί να μείνει σε κάποιες χαμογελαστές ώρες στον ίδιο χώρο με τον άλλο ή μπορεί να καταλήξουν και σε μία φλογερή νύχτα πάθους.

Ποια όμως είναι εκείνη η στιγμή που μία κίνηση, μία φράση, ή ακόμα και ένα βλέμμα μπορεί να ξεπεράσει το προσωπικό όριο του καθενός και της καθεμιάς και να περάσει στην σφαίρα της παρενόχλησης; Πότε ένα χαμόγελο δεν σημαίνει «προχώρα»; Και πότε η σωματική επαφή δεν είναι ανεκτή και από τους δύο πόλους;

Υπάρχει ορισμός για το ξεπέρασμα των ορίων;

Επιστημονικές έρευνες με βάση κοινωνιολογικά αλλά και ψυχολογικά κριτήρια έχουν προσπαθήσει να δώσουν μία κάποια διέξοδο σε ένα ερώτημα που ναι μεν ανήκει σε μία γενικόλογη σφαίρα (πότε ξεπερνιούνται τα όρια;), αλλά οι επιπτώσεις που έχουν οι πράξεις μας εγγράφουν σε ψυχές και σώματα ανθρώπων. Είτε γίνεται κατανοητό αυτομάτως είτε όχι.

wkgrrensxpr5

Μετά την περίπτωση του παραγωγού ταινιών του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν και τον ορυμαγδό εξελίξεων που έφεραν οι αποκαλύψεις των New York Times, το debate για το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι παγκόσμιου επιπέδου. Και η (θολή) γραμμή για το τι ορίζεται και τι όχι σεξουαλική παρενόχληση δεν ξεδιαλύνει εύκολα.

«Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο», σχολιάζει ο Βρετανός, ειδικός στις σχέσεις ζευγαριών, Τζέιμς Πρις και συνεχίζει «οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω είναι από 23 μέχρι 72 ετών. Αυτό που τους συμβουλεύω είναι πως για να γνωρίσουν, ερωτικά, κάποιον ή κάποια πρέπει να φλερτάρουν. Και αυτό θα γίνει στο σωστό περιβάλλον και όχι όταν οι συμμετέχοντες δεν το περιμένουν. Πρέπει να χτιστεί, έστω και για αυτό το μικρό διάστημα του ενός ποτού, μία σχέση εμπιστοσύνης».

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον νόμο 3769/2009 σεξουαλική παρενόχληση ορίζεται όταν «εκδηλώνεται οποι­αδήποτε μορφή ανεπιθύμητης λεκτικής, μη λεκτικής ή σωματικής συμπεριφοράς σεξουαλικού χαρακτήρα, με σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός προσώπου, ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος».

wkgrrensxpr1

Η δικηγόρος για θέματα φύλλου και σεξουαλικών εγκλημάτων Σάρα Κινγκ θέτει τα πράγματα σε μία πιο ρεαλιστική και πραγματική βάση: «Το φλερτ γίνεται σεξουαλική παρενόχληση όταν δεν είναι επιθυμητό και είναι επίμονο. Το “όχι” σημαίνει “όχι”. To “ίσως” δεν σημαίνει “ναι”. Δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα περισσότερο από αυτό που λέει, “ίσως”».

Οι περιπτώσεις που η σιωπή δεν είναι χρυσός

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 8 εξωδικαστικούς συμβιβασμούς προκειμένου να καλύψει τις πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις που είχε διαπράξει σε βάρος γυναικών της βιομηχανίας του θεάματος.

Δεκάδες γυναίκες, από πασίγνωστες ηθοποιούς όπως η Ατζελίνα Τζολί, μέχρι γυναίκες που δεν έμαθε κανείς τα ονόματά τους καθώς η θέση τους δεν είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας παραδέχτηκαν δημόσια ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης από τον Γουάινστιν.

wkgrrensxpr4

Τα απόνερα αυτής της ιστορίας δεν ακούμπησαν μόνο τις παθούσες αλλά και όλους όσοι γνώριζαν και δεν μιλούσαν. Για τον σεξιστή παραγωγό αλλά και άλλους από τον λαμπερό κόσμο που χρησιμοποιούσαν την θέση τους για να εκμεταλλευτούν σεξουαλικά κάποιον ή κάποια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Κέβιν Σπέισι για τον οποίο τώρα ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και μένει να δούμε σε πόσες υποθέσεις είναι αναμεμειγμένος.

Η παιδοψυχολόγος και ειδική σε θέματα σεξουαλικότητας, Σι Μινγκ Πακ, η οποία ενημερώνει μαθητές σε σχολεία της Βρετανίας για την συναίνεση και τη σεξουαλική παρενόχληση αναφέρει: «Σεξουαλική παρενόχληση θεωρείται το μη συναινετικό άγγιγμα. Το αίσθημα ότι ανήκεις σε κάποιον άλλο. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε. Το κυνήγι γυναικών στο δρόμο (σ.σ. το λεγόμενο cat walking) και τα σεξιστικά σχόλια και σφυρίγματα».

Η αξία του Βρετανικού παραδείγματος είναι μεγάλη καθώς στη νομολογία της χώρας υπάρχει ένα παράδοξο. Η σεξουαλική παρενόχληση από μόνη της δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα. Το σύνολο των πράξεων που συνιστούν ωστόσο την σεξουαλική παρενόχληση λογίζονται ως τέτοια. Και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και οι νέες μορφές παρενόχλησης όπως τα μηνύματα, και οι φωτογραφίες από πλατφόρμες chatting.

Γιατί δεν καταγγέλλονται τα περιστατικά και η θέση της Ελλάδας στο χάρτη

Η πανευρωπαϊκή έρευνα του Fundamental Rights Agency της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία στις 2 γυναίκες (55%) έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Από αυτό το ποσοστό μία στις 3 (35%) αποσιώπησε εντελώς το περιστατικό. Το ανησυχητικό ποσοστό ωστόσο είναι εκείνο του 6% που προχώρησε σε κάποιου είδους καταγγελία.

wkgrrensxpr3

Στην Ελλάδα, με βάση την ίδια έρευνα, σχεδόν μία στις δύο γυναίκες (43%) έχουν υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση από την ηλικία των 15 ετών. Το 11% των περιπτώσεων αυτών σχετίζονται με το εργασιακό τους περιβάλλον.

Από αυτά τα περιστατικά, συχνότερα είναι εκείνα που παρουσιάζονται στον εργασιακό χώρο.

Η έρευνα του FRA, μέσα από το δείγμα που εξετάστηκε στις χώρες μέλη της Ε.Ε.  καταδεικνύει μεταξύ πολλών άλλων πως η κοινωνία μας σε μεγάλο βαθμό έχει σεξιστικές τάσεις καθώς η κουλτούρα της ενοχής είναι πανταχού παρούσα. Και οι προβολές κυρίως πάνω στα γυναικεία σώματα είναι καθαρά «ενοχικές». Στις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, κυριαρχούν τα συναισθήματα της προσβολής, του θυμού, της ντροπής και του φόβου.

wkgrrensxpr2

Σε ό,τι αφορά στο εργασιακό περιβάλλον, ο φόβος παίρνει δύο μορφές: αφενός μήπως το θύμα έχει παρεξηγήσει ως παρενόχληση ένα «αθώο φλερτ» και η αντίδρασή του αυτή χαρακτηριστεί ως «υπερβολική». Από την άλλη υπάρχει ο φόβος των συνεπειών μία ενδεχόμενης καταγγελίας. Η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης και της ανεργίας, ο οποίος αποτελεί και την κύρια αιτία αποσιώπησης τέτοιων κρουσμάτων, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από άτομα με υψηλότερη, ιεραρχικά, θέση.

Σε ένα χαοτικό κόσμο όπου τα πάντα διαμεσολαβούνται από διαστρεβλωμένα πρότυπα τα οποία θέλουν μία κοντή φούστα ή ένα κολλητό παντελόνι, ως μία εν δυνάμει δήλωση «διαθεσιμότητας», όπως αναφέρει η Σι Μινγκ Πακ, δεν είναι πολύ παράξενο να «παρατηρείται η κουλτούρα της ιδιοκτησίας και του κατηγορώ. Πάντα φταίει ο άλλος για τις δικές μου πράξεις». Για να καταλήξει πως «όταν μιλάμε για σχέσεις, ανεξάρτητα εάν καταλήξουν ή όχι στη σεξουαλική επαφή, πρέπει να υπάρχει η ελευθερία και το περιθώριο της επιλογής. Η οποία θα γίνει με τους δικούς μας όρους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

32
σχόλια
 1. avatar Μια αγνωστη π το ονομα της το χρησιμοποιουν ηδη

  Ο τροπος ντυσιματος μας, το μινι, το μπικινι στην παραλια δεν ειναι τροπος να δειξουμε σε οτι αρσενικο υπαρχει γυρω μας οτι τον θελουμε. Η παρενοχληση εχει και αντιδραση αμα εσυ ερθεις και της την πεσεις σαν να ειν μια απτις γκομενες σου προφανως και θα θυμωσει...

 2. avatar Κάρολος

  Είναι θέμα timing. Αν σε θέλει θα σου κάνει νόημα. Αν δεν και επιμένεις κάηκες.

 3. avatar Παραλιακός

  Η γυναίκα στην παραλία με μπικίνι στρίνγκ ή τόπλες με τις [...]' έξω ,,,,,, είναι σέξυ .....!

  Ο άνδρας με μπλουζάκι και σόρτς ....... μη φανεί λίγο [...] απο κάτω .... είναι ανώμαλος ....!

 4. avatar Δεν πάμε καλά

  Ξέρω πολλές ιστορίες από φοιτήτριες που κυκλοφορούσαν με μινι και χόρευαν στα κλαμπ με συμφοιτητές και όταν εκείνοι εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους, εκείνες παρεξηγούνταν και λέγανε μα για ποια με πέρασε κτλ. Σε πέρασε για ο,τι ακριβώς εδειχνες με την συμπεριφορά σου, δηλαδή για κοπέλα που ψάχνει και όχι για καλόγρια. Αη σαχταρ

  1. avatar Έχεις πρόβλημα σκέψεως

   Ναι ψάχνει και το δείχνει. Αλλά εσυ δεν τις κάνεις. Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

 5. avatar Franco

  Συμφωνω με τον παραπανω οσον αφορα το ντυσιμο.. δεν μπορον οι γυναικες να γυριουν γυμνες και να μην ενοχλουνν ... ποσοτικα τους αντρες.. και εννοω το μεγεθος του κατω "ακρου" αν λοιπον καποιος ειναι και καψουρης τοτε ποιος φταιει??
  Ασ τα μαζεψουν λοιπον..
  Σκεφτηκατε το μελλον.. κανεις αντρας να μην μιλαει σε γυναικα γιαιτ φοβαται την ..παρενοχληση?? Μετα ας σκεφτουμε και τα λεφτα οπωσ παραπανω λεει ο συναδελφος..!!

  Ε ρε, κατι παληες μερες στην Πανεπιστημιου, στα λεωφορεια κατι χαιρουκλες.. και κατι ναζια!!

  Πανε τα παληα χρονια οι γκομενοτσσρκες και τα λοιπα...

 6. avatar Ronald Drake

  Όταν κάνουν εκείνες σε εμάς σεξουαλική παρενόχληση εμείς τι πρέπει να κάνουμε;

  1. avatar Κάποια

   Πες όχι ξεκάθαρα. Αν συνεχίσει, μπορείς να την καταγγήλεις. Παρανόχληση δεν συμβαίνει μόνο από άντρες σε γυναίκες, αλλά και το αντίστροφο, και πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι.

 7. avatar chak

  Τότε με αυτή τη λογική, σεξουαλική παρενόχληση είναι από τη πλευρά της γυναίκας το προκλητικό ντύσιμο και εμφάνιση

  1. avatar Nick

   Άλλαξε το όνομα σου σε Τσακ Αλ Γιουνάνι και τράβα κατα συρία φιλαράκι. Οι απόψεις σου δε συνάδουν με τη Δύση και μπορεί να σε οδηγήσουν να βλάψεις τρίτους.
   Εγκυκλοπαιδικά,η προσέγγιση είναι το κλειδί. Προσεγγίζεις κάποιον με σκοπό να τον αγγίξεις ερωτικά; Διαπράττεις αδίκημα. Φοράς ρούχα της επιλογής σου χωρις να προσεγγίζεις κανέναν και χωρίς να κοιτάς κανέναν; Δε διαπράττεις αδίκημα. Είσαι ζώο που δεν έχει αυτοκυριαρχία,και "εξάπτεσαι" απο τη παραμικρή εκδήλωση γυναικείου δέρματος,την οποία εσφαλμένα λαμβάνεις σα συναίνεση,που σε οδηγεί στο να τη προσεγγίσεις χωρις αυτή καν να σε κοιτάξει και αδιαφορώντας για την εν λόγω συναίνεση της; Διαπράττεις αδίκημα. Πιο λιανά δε γίνετε λεβέντη μου,οκέι;

  2. avatar Αλί και τρισαλί

   Από πού κι ως που το ντύσιμο που επιλέγει ο καθένας το οποίο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική παρενόχληση; Πώς μπορείς να παρενοχληθείς σεξουαλικά από ένα τζιν; Και το χειρότερο είναι ότι αυτή είναι η κατανόησή σου και η κριτική σου πάνω στο άρθρο. Δεν υπάρχει ελπίδα καμιά.

   1. avatar chοk

    Κι όμως... Η γυναίκα που είναι ντυμένη προκλητικά (ειναι αυτονόητο το τι σημαίνει προκλητικό), το κάνει (όπως το λέει η λέξη) για να προκαλέσει (τους άνδρες). Η εμφάνισή της λοιπόν φέρνει και τις αντίστοιχες αντιδράσεις και πρέπει να είναι έτοιμη για αυτές. Αν δεν θέλει να της τη πέφτουν ας ντύνεται πιο σεμνά. Το πιάσατε ή είστε όλοι σας περιορισμένης ευθύνης;

    1. avatar Nick

     το οτι η θέα του σώματος της προκαλεί σε σένα ασυγκράτητη έξαψη είναι δικό σου πρόβλημα φιλαράκι,όχι δικό της. δεν είμαστε ζώα πια,δεν δικαιολογείσαι να μη συγκρατείς βασικές ορμές. και δεν είπαμε να μην της τη πέφτεις,αν η άλλη ψήνεται δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. είπαμε να μην επιμένεις στην άρνηση και σε καμμία περίπτωση να μην αγγίζεις μετα απο άρνηση. "το έπιασες ή είσαι περιορισμένςη ευθύνης";

    2. avatar Α.Κ

     Ναι γιατί κάθε γυναίκα κάθε πρωί με το που ξυπνάει κι ανοίγει τη ντουλάπα της τρίβει τα χέρια της και λέει "άντε να δω και σήμερα πώς θα προκαλέσω τους 'άντρες' " . Κρίμα στις μητέρες που σας ανάθρεψαν και στους πατέρες βεβαίως για την παιδεία που σας μεταλαμπάδευσαν, όπως επίσης κρίμα και στις φίλες αν ποτέ είχατε καμμία -γιατί αμφιβάλλω αν μπορείτε να αντιληφθείτε το γυναικείο φύλο κάπως διαφορετικά πέρα απο οτιδήποτε σεξουαλικό- καθώς και στις γυναίκες που βγαίνατε ή βγαίνετε.

     1. avatar chokο

      Έτσι ε; Την αρσενική φύση τη γνωρίζετε ή μήπως όχι; Φυσικά και η γυναίκα σκέφτεται πως θα αρέσει στον άνδρα. Εάν είστε γυναίκα ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα. Κάποιες το επιχειρούν (ανάλογα με τα προσόντα τους) με προκλητικό και χυδαίο τρόπο. Αυτό πυροδοτεί συμπεριφορές στον άνδρα που μπορεί να μην τους αρέσει. Πρέπει να είναι έτοιμες να το αντιμετωπίσουν. Αλλιώς ας γίνουν πιο σεμνές. Δεν θα τις πειράξει κανείς

     2. avatar Elenaaa

      πας καλα ρε [...]? Δεν υπαρχει αντρικη και γυναικεια φυση, και οι 2 [...] το ιδιο και γουσταρουμε τ αλλα φυλο το ιδιο, απλως υπσρχει σεξισμος κι εσενα σ μαθαν απο μικρο οτι ο αντρας ολη την ωρα θελει να [...] και του επιτρεπεται να μην μπορει να ελεγξει τις ορμες τους λες και ειναι ζωο ενω η γυναικα ειναι ντροπη να [...] και οταν [...]πρεπει να ντρεπεται και να συγκρατιεται. Εισαι μισογυνης αν θεωρεις οτι το πιο ημαντικο πραγμα για εναν ανθρωπο (γιατι ξερεις και οι γυναιεκ ανθρωποι ειναι) ειναι να ασχολειται διαρκως με το πως θα αρεσει στον αλλο. ΟΙ γυναικες δεν φορανε τιποτα για τη δικγ σου παρτη, δεν περιστρεφεται η ζωη μας γυρω σου βαλτο καλα στο μυαλο σου. Οπως θελουμε θα ντυνομαστε και γυμνες να βγουμε εξω δεν εχει δικαιωμα ουτε εσυ ουτε κανενα σιχαμα να μας αγγιξει ή να μας ενοχλησει ν δεν θελουμε γκεγκε? Αν θες να μας βιασεις με το ζορι ή να αμς την πεφτεις με το ζορι θα πας φυλακη ανωμαλε. Μπορει να θελουμε γκομενο και να ειμαστε ντυμενες σεμνα μπορει να ειμαστε γυμνες και να μην θελουμε κανεναν, αυτο δεν εχει σημασια, αλλα γυμνες να βγαιναμε ψαχνοντας οντως γκομενο δεν συνεπαγεται οτι θελουμε τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ακυρο ερχεται να μας μιλησει εξκεινη τη στιγμη, εμειςε επιλεγουμε ποιον γουταρουμε, κι αν δε σε γουσταρουμε εισια ανγκασμενος να παρεις τον [...] οκ? Προετοιμασνεος να εισαι εσυ να δεχτεις τις αντιδρασεις της φυλακης και οχι εμεις σκουπιδι

     3. avatar Χαχαχαχα

      Ρε άντε πίσω στις τρύπες σας στις ερήμους του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας....χαχαχα, ρε για κοίτα κάτι άτομα που κοροιδεύουν τους "υπανάπτυκτους" αλλά δεν διαφέρουν σε τίποτα απ αυτούς.....

 8. avatar Long John Silver

  Ολοι μας γνωρίζουμε οτι οι ομορφοι ή ομορφες εχουν απλα πιο μεγαλυτερα περιθωρια αλλα και προνομια απ'οτι οι ασχημοι/μες. Δυστυχώς. Ειναι στο dna του ανθρώπου. Γι'αυτό και το ανθρώπινο είδος εξελίσσεται σε πιο όμορφο και πιο δυνατο. Οι ασχημοι/μες εχουν μικροτερες πιθανότητες γονιμοποίησης.

  1. avatar κατ0986

   ΔΕΣ ΛΙΓΟ αριστερα δεξια ποιοι ποιες γονιμοποιουνται τελικα! μονο οι ασχημοι ! γιατι οι ομορφοι ειναι πολυ ομορφοι για να κανουν παιδια

 9. avatar Γιώργος ο άλλος

  Όταν τους την πέφτεις είσαι λιγούρης και γυπαετός. Όταν δεν τους δίνεις σημασία, αναρωτούνται που είναι οι άντρες οι πραγματικοί. Και για εμάς, όταν κάνουν αυτές το πρώτο βήμα είναι... "ελευθέρων ηθών". Άσε που πλέον αν δεν έχεις Facebook, ούτε που να σε φτύσει

 10. avatar dick

  Φίλος μου και πολύ ευγενικός άγγιξε στον ωμό μια γυναικα με σκοπο να την φλερταρει . Του εκανε τετοια σκηνη και του νευριασε τοσο λες και της επιασε τον ποπο. Εγω της επιασα αμεσως τον ποπο και μου εχει γεμισει το κινητο με φωτο και μυνηματα! Συμπερασμα αμα της αρεσεις οτι και να κανεις ειναι μια χαρα αν οχι καλημερα να της πεις ειναι σεξουαλικη παρενοχληση.

 11. avatar Dekatesera

  Να αλλαξει ο νομος και να μην υπαρχει αστικο δικαστηριο δηλαδη αποζημιωση για σεξουαλικη παρενοχληση και καλα ,και τοτε να δουμε ποσες καταγγελιες θα υπαρχουν γιατι δυστηχως τα περισσοτερα δικαστηρια βλεπεις οτι ο αποτερος σκοπος ειναι να βγαλω χρηματα.

 12. avatar SER 30

  ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΑΝΟΥΛΑ .

 13. avatar γιανννης

  Κατι μου λεει οτι οι γυναικες για να βρουν αντρα θα πρεπει να κυκλοφορουν με ταμπελες

 14. avatar β.γ.

  εαν δεν αναφερετε σε τι συνιστατω η εννοια της παρενόχλησης στην πανευρωπαικη ερευνα, τοτε το ποσοστό του 55o/o των ελληνιδων που την υπέστησαν ειναι, το λιγοτερο, παραπλανητικο. εαν π.χ. περιλαμβανονταν το σφυριγμα και φρασεις του τυπου "τι φρεγατα εισαι εσυ παιδι μου !"η οποια υποθηκε στο δρομο, τοτε ναι το ποσοστο ειναι τοσο υψηλο. Αλλα υπαρχει πραγματικο προβλημα;

  1. avatar ω μοντιέ!!!

   φιλε αστο... με "φρεγατες" δεν {...} κανεις...

 15. avatar Ερώτηση μία

  Η διαφορά ανάμεσα σε φλερτ και σεξουαλική παρενόχληση, είναι το πόσο όμορφος είσαι.

  1. avatar jimmyk

   Η΄ με τι αμαξι κυκλοφορεις η ποσο βαρυ πορτοφολι εχεις .
   Ας το παρουμε και διαδορετικα. Οταν κυκλοφορουν με ολα εξω και μελετημενα κρυφα σημεια και προκαλουν τον ανδρικο πλυθισμο τοτε ποιος δεχεται σεξουαλικη παρενοχληση?

   1. avatar Αλί και τρισαλί

    Όπως προανέφερα το ντύσιμο κάθε ανθρώπου είναι προσωπική επιλογή, αυτό δεν σημαίνει πως σου δίνει το δικαίωμα να ακουμπήσεις τον άλλον ή να τον φλερτάρεις επίμονα αν με το στόμα του η το σώμα σου έχει ήδη αρνηθεί. Δηλαδή αν εμένα με εξιτάρουν οι φόρμες ή κάτι άλλο τέλος πάντων μου δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρομαι όπως θέλω επειδή δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου; Δηλαδή συγγνώμη αλλά το καλοκαίρι στις παραλίες τι κάνετε όλοι (άντρες, γυναίκες) παίρνετε λεξοτανιλ να ηρεμεί το μυαλό σας;

  2. avatar Νικόλας Δ.

   Μπα... νομίζω ότι δεν υπάρχει καν ο όρος σεξουαλική παρενόχληση όταν ο σεξιστής είναι σε Μερσεντές ή Πόρσε!!!

   1. avatar Κάποια

    Αν όμως έχεις σχέση, ή του έχεις πει όχι, αν δεν σε ελκύει ο άλλος, ή είναι κάποιος που θα μπορούσε άνετα να είναι μπαμπάς σου ή παππούς σου, τότε υπάρχει παρενόχληση. Το όχι σημαίνει όχι, ακόμα και αν δεν το εξέφρασε με λόγια

Παρακαλούμε περιμένετε ...