Για ακόμη μία χρονιά η διεθνούς φήμης τουριστική πλατφόρμα TripAdvisor έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, όπως αυτή διαμορφώθηκε βάσει των προτιμήσεων των χρηστών της.

Και φέτος, λοιπόν, όπως και κάθε χρόνο ένα ελληνικό νησί κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού και να αναδειχθεί ανάμεσα στους 25 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο. Αυτό δεν είναι άλλο από την Κρήτη, η οποία άφησε πίσω της δημοφιλείς και καθιερωμένους προορισμούς στη συνείδηση του κοινού όπως η Βαρκελώνη, η Μπανγκόκ, η Λισαβόνα, η Νέα Υόρκη κ.α.

Η Κρήτη βρέθηκε στην έβδομη θέση με το TripAdvisor να αναφέρει στο δημοσίευμά του ότι «η γενέτειρα του βασιλιά των Ολύμπιων Θεών αποτελεί πραγματικό κόσμημα για τη Μεσόγειο». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ενδιαφέρουσα ιστορία της, τόσο από αρχαιολογικής όσο και από μυθολογικής άποψης η οποία «αντικατοπτρίζεται στους αρχαιολογικούς χώρους και τα πολιτιστικά αξιοθέατα ολόκληρου του νησιού». Από τις προτάσεις του δεν λείπουν η γοητευτική ατμόσφαιρα του Παλιού Ενετικού Λιμανιού των Χανίων και το φρούριο του Ρεθύμνου, καθώς και τα μινωικά ανάκτορα στο Ηράκλειο.

Στην κορυφή της λίστας του TripAdvisor αναδείχθηκε το εξωτικό Μπαλί στην Ινδονησία, με το Λονδίνο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και το Ντουμπάι να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Δείτε τη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2021 σύμφωνα με το TripAdvisor:

  1. Μπαλί, Ινδονησία
  2. Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
  3. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  4. Ρώμη, Ιταλία
  5. Παρίσι, Γαλλία
  6. Χανόι, Βιετνάμ
  7. Κρήτη
  8. Μπανγκόκ , Ταϊλάνδη
  9. Βαρκελώνη, Ισπανία
  10. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
  11. Χόιαν, Βιετνάμ
  12. Siem Reap, Καμπότζη
  13. Μαρακές, Μαρόκο
  14. Πουκέτ, Ταϊλάνδη
  15. Νέο Δελχί, Ινδία
  16. Κανκούν, Μεξικό
  17. Playa del Carmen, Μεξικό
  18. Φλωρεντία, Ιταλία
  19. Δομινικανή Δημοκρατία
  20. Τενερίφη, Κανάρια Νησιά
  21. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  22. Νέα Υόρκη
  23. Εδιμβούργο, Σκωτία
  24. Τζαϊπούρ, Ινδία
  25. Κούσκο, Περού