Το ταξίδι του στη Σλοβενία που ξεκίνησε στις 17/8 συνεχίζει το Love Van με κέφι αλλά παράλληλα και διάθεση για εξερεύνηση. Στόχος της περιπέτειας που ζει το βανάκι της αγάπης και της ανθρωπιάς είναι η διάσχιση της χώρας από τα βουνά της (Slovenian mountain trail), αλλά και η καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού που θα αποτελέσει μέρος του ντοκιμαντέρ του με τίτλο «LookWIthIn».

Το Love Van το οποίο βγήκε τους τελευταίους μήνες στους δρόμους της Αθήνας με στόχο να στηρίξει τους άστεγους πολίτες, φτιάχνει τη δική του ταινία μικρού μήκους που το καλοκαίρι του 2022 θα προβληθεί σε όλη τη χώρα.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς, ο οποίος εκτός από εμπνευστής του Love Van είναι και βασικός πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έφτασε στη Σλοβενία την Τρίτη (17/8) και ξεκίνησε αμέσως την ανάβαση στο βουνό. Στόχος η διάσχιση των 617 χιλιομέτρων 43.000 θετικής υψομετρικής διαφοράς ημιαυτόνομα σε 14 ημέρες, όταν ο μέσος ορειβάτης χρειάζεται 37 ημέρες.

Το Love Van στη Σλοβενία: Η κορυφή του Triglav και η 11η ημέρα

Την 11η ημέρα του ταξιδιού την Παρασκευή (27/8) ο Λευτέρης Παρασκευάς και η παρέα του έφτασαν στην κορυφή του Triglav.

«Η πιο ενθουσιώδης ημέρα απ’ όλες ξεκινάει στις 5 το πρωί. Ο Μανώλης ξυπνάει και τρέχει στο παράθυρο για να δει τον καιρό. Το βράδυ που κοιμόμασταν στο καταφύγιο στα 2.560 μέτρα ο καιρός έδινε ρεσιτάλ βροχής, ομίχλης και κρύου και η αλήθεια είναι πως λόγω αυτού κοιμηθήκαμε λίγο άστατα και με άγχος» αναφέρει μιλώντας στο Newsbeast.

«Στις 6:00 το παίρνουμε την απόφαση. Ντυνόμαστε γοργά, βάζουμε σακίδια στην πλάτη, κρατάμε τα μπατόν στα χέρια και βγαίνουμε έξω. Το σκηνικό είναι βγαλμένο από ταινία. Τα πάντα βρεγμένα, η ομίχλη ολόγυρα να δεσπόζει και το κρύο απίστευτο. Tο άγχος μας μπορούμε να πούμε πως αυξάνεται, όμως η λαχτάρα μας να συνεχίσουμε και η αγάπη μας πια για τον τόπο που μας φιλοξενεί και που έχουμε εμπιστευτεί μας βοηθάει να το αντισταθμίσουμε» επισημαίνει.

«Η ανάβαση για την κορυφή είναι ιδιαίτερη. Έχει αρκετό σκαρφάλωμα σε εκτεθειμένα σημεία αλλά γνωρίζουμε πως είναι καλά ασφαλισμένα. Κάποιες στιγμές ο ορειβάτης θα περπατάει στην κόψη του βουνού και θα μπορεί να ασφαλιστεί με τα εργαλεία του στα συρματόσχοινα, αν επιθυμεί. Με ασφάλεια και χωρίς πολλές σκέψεις ανεβαίνουμε με γρήγορα βήματα προς αυτήν» εξηγεί ο Λευτέρης Παρασκευάς.

«Όσο ανεβαίνουμε πιο ψηλά ο πάγος αρχίζει να εμφανίζει τα σημάδια του ολόγυρά μας. Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα σε 40 λεπτά ανάβασης είμαστε εκεί. Ο καιρός ξαφνικά αλλάζει. Τα σύννεφα είναι τώρα από κάτω μας και παίζουν στις υπόλοιπες κορυφές και εμείς γινόμαστε ένα με τον καταγάλανο ουρανό» λέει.

«Μετά από σχεδόν 45 λεπτά παραμονής στην κορυφή θαυμάζοντας το μεγαλείο της φύσης φτάνει η ώρα της κατάβασης και σε άλλα εντυπωσιακά όμως δύσβατα μέρη. Περάσαμε από όμορφες αλπικές λίμνες, τις γνωστές και στην Ελλάδα δρακολίμνες, με τους μικρούς τρίτωνες (δράκους) και τέλος κατηφορίσαμε προς την κοιλάδα και τις συστάδες από τα έλατα. Στο τέλος της κατάβασης, περίπου μια ώρα πριν το καταφύγιο, ο καιρός έκλεισε. Βροχή ξανά στο προσκήνιο και το απόγευμα πια φτάνουμε στο μέρος διαμονής μας» συμπληρώνει.

Το Love Van στη Σλοβενία: «Οι ουρανοί έχουν ανοίξει»

«Είμαστε πια στα χαμηλά, μέσα σε απίστευτη φύση αλλά οι ουρανοί έχουν ανοίξει. Περπατάμε 8 με 12 ώρες ανάλογα την ημέρα και βρεχόμαστε συνεχώς» αναφέρει ο Λευτέρης Παρασκευάς στο Newsbeast.

«Είμαστε σχετικά γρήγοροι και το τερέν πλέον είναι πιο εύκολο. Στις 29 Αυγούστου κινούμαστε σχεδόν για 23 χιλιόμετρα πάνω στην κόψη του βουνού. Είναι και η πρώτη ημέρα που βλέπουμε την θάλασσα της Τεργέστης από μακριά. Πίσω μας τα όμορφα ψηλά βουνά και μπροστά μας η θάλασσα να μας επιδεικνύει τη διαδρομή προς τον τερματισμό» σημειώνει κλείνοντας.

Φωτογραφίες: Emmanouil Armoutakis