Μπορεί κάποιοι να ξαφνιάζονται με τη γιόγκα πάνω σε άλογο αλλά αυτή τάση αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και ήδη υπάρχουν και γκουρού του συγκεκριμένου είδους με χιλιάδες followers στο Instagram και αξιοζήλευτες στάσεις πάνω ή δίπλα στα άλογά τους.

Αυτού του είδους η γιόγκα κερδίζει τόσο πολύ τον κόσμο που υπάρχουν και θέρετρα που προσφέρουν την ευκαιρία άσκησης πάνω σε άλογα- τέτοιο είναι το «La Donaira» στη Ronda της Ισπανίας.

Πρόκειται για μια φάρμα 250 στρεμμάτων με κήπους, οπωρώνες, μποστάνια και αμπελώνες και φυσικά στάβλο με άλογα Lusitano.

Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε μία από τις οκτώ σουίτες του παλιού αγροκτήματος έναντι 280 δολαρίων τη βραδιά και να χαλαρώσουν μέσα στη φύση.

Το ξενοδοχείο προσφέρει και ωριαία μαθήματα γιόγκα με τη Laura Garcia, ιππέα και γκουρού της γιόγκα από τη Βαλένθια, έναντι 65 δολαρίων. Το μάθημα προσφέρεται και σε αρχάριους και σε γνώστες της γιόγκα.

Οι ασκήσεις γίνονται σε χαλαρό ρυθμό και προφανώς υπάρχει πολύς χώρος για διαλογισμό.

Όσοι ανησυχούν για την άσκηση πάνω σε άλογο, μπορούν να κάνουν γιόγκα στο έδαφος- αν και η Garcia ενθαρρύνει τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τη γιόγκα πάνω σε άλογο έστω μια φορά καθώς τα εν λόγω άλογα βρίσκονται σε αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο από τη γέννησή τους.

alsaodah3 alsaodah2 alsaodah1