Είναι φορές που οι ταξιδιώτες θέλουν να βρεθούν μακριά από όλους και απ’ όλα και αναζητούν προορισμούς που θα διασφαλίσουν την απόσταση από τα πάντα- σχεδόν- και ενίοτε και την απομόνωση.

Για όποιον θέλει να αποφύγει τις ορδές των τουριστών, η Daily Mail συνέθεσε λίστα με ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Βρετανίας όπου το ταξίδι θα έχει προορισμό την ησυχία.

No Man’s Fort

briaidman1

Είναι περικυκλωμένο από θάλασσα και προσβάσιμο μόνο από ιδιωτικό σκάφος και ελικόπτερο. Πρώην φρούριο ανοιχτά της ακτής του Πόρτσμουθ, κατασκευάστηκε πριν από 150 χρόνια στο πλαίσιο της βρετανικής άμυνας κατά της Γάλλων.

Χρησιμοποιήθηκε ως άμυνα πρώτης γραμμής και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

briaidman2

Είναι ανοιχτό για ημερήσιες επισκέψεις ενώ η διανυκτέρευση κοστίζει 517 ευρώ μαζί με τρία γεύματα και το κόστος μεταφοράς.

Pentop Cottage

briaidman3

Εδώ αντί για θάλασσα ο ταξιδιώτης βρίσκεται περικυκλωμένος από δάσος. Βρίσκεται μέσα στο δάσος Gwydir του Snowdonia National. Εκτός από τη φύση που οργιάζει, η έλλειψη φωτορύπανσης χαρίζει εκπληκτική θέα του νυχτερινού ουρανού.

briaidman4

Isle of Eriska

briaidman5

Το νησί συνδέεται με γέφυρα με τη δυτική ακτή της Σκωτίας και το κοντινότερο χωριό. Το εστιατόριο είναι βραβευμένο με αστέρι Michelin και διαθέτει γήπεδο γκολφ και σπα.

briaidman6

Knockinaam Lodge

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Σκωτίας, μέσα στο πράσινο και με ιδιωτική παραλία. Χτίστηκε το 1869 ως καταφύγιο για κυνηγούς. Κάποτε χρησιμοποιήθηκε για μυστική συνάντηση του Ουίνστον Τσόρτσιλ με τον Στρατηγό Αιζενχάουερ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

briaidman7

Σήμερα είναι ένα μικρό boutique hotel.

Sumburgh Head Lighthouse

briaidman8

Είναι ένας από τους τρεις φάρους πάνω στο βορειότερο νησί της Βρετανίας, το νησί Virkie στο σύμπλεγμα των νησιών Shetland.

Ο επισκέπτης θα νιώσει πολύ μακριά από τον πολιτισμό καθώς κοιτάζοντας προς τον ωκεανό, δεν υπάρχει τίποτα να διασπά τον ορίζοντα.

Boathouse στο Knotts End

briaidman9

Βρίσκεται στη Lake District και το απομονωμένο κατάλυμα έχει χώρο μόνο για δύο άτομα- οπότε θεωρείται ιδανικό για ρομαντικές αποδράσεις.

Knoydart Hide

briaidman10
Εδώ ο ταξιδιώτης θα φτάσει με water taxi καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι που να οδηγούν εκεί. Αν ωστόσο κάποιος πιο περιπετειώδης θέλει να πάει περπατώντας, υπάρχει μονοπάτι πεζοπορίας μήκους περίπου τριάντα χιλιομέτρων που οδηγεί εκεί.

Aldourie Castle

briaidman11
Είναι το μόνο κατοικήσιμο κάστρο στο Loch Ness. Εκτός από την εκπληκτική θέα είναι εμπειρία και η διαμονή μέσα στο κάστρο.

Hell Bay

briaidman12

Στο νησάκι Bryher, ανοιχτά της Κορνουάλης, το ξενοδοχείο αυτό προσφέρει υπέροχη θέα στον Ατλαντικό. Είναι προσβάσιμο μόνο με αεροπλάνο ή φέρι και στη συνέχεια με σκάφος από το Bryher.

Balfour Castle

briaidman13

Το βορειότερο κάστρο- ξενοδοχείο στον κόσμο, το Balfour Castle  χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Μπορεί κανείς να φτάσει εκεί μόνο με ιδιωτικό σκάφος από το Kirkwall στα νησιά Orkney.

Hethpool House

briaidman14

Ζεστό σπίτι της εδουαρδιανής εποχής ανήκε στην ίδια οικογένεια για περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργώντας παράλληλα και ως bed and breakfast.

Είναι φιλικό σε όσους έχουν σκύλο που είναι ευπρόσδεκτοι εκεί με τα κατοικίδιά τους.