Έπειτα από μια δεκαετία «σιγής» το Marathon Beach Resort, στη Νέα Μάκρη, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του σε εκλεκτούς καλεσμένους, την περασμένη Πέμπτη, 12 Ιουνίου για να γιορτάσει την επιστροφή του στο ξενοδοχειακό παρόν και μέλλον της ΝοτιοΑνατολικής Αττικής.

Μέσα σε μία λαμπερή και κεφάτη ατμόσφαιρα και με μία πλειάδα διακεκριμένων προσκεκλημένων, το αναγεννημένο ιστορικό και landmark για την περιοχή ξενοδοχείο της δεκαετίας του 70, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες την επίσημη τελετή της επαναλειτουργίας του. Η βραδιά τα είχε όλα. Ένα γεμάτο φεγγάρι, δροσερά κοκτέιλς, γευστικά finger foods, ζωντάνια και φυσικά… πολλά goals αφού η εκδήλωση υποδέχτηκε την ταυτόχρονη τελετή έναρξης του Mundial με live βραζιλιάνικους χωρούς αλλά και μια γιγαντοοθόνη συντονισμένη στους ρυθμούς της Jennifer Lopez και του αγώνα Βραζιλία – Κροατία.

To ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο, που λειτουργούσε από την δεκαετία του ’70, πέρασε στα χέρια της οικογένειας Τζιλάβη το 2005, όπου και αποφάσισαν να διακόψουν τη λειτουργία των δωματίων, ενώ συνέχισε να λειτουργεί το beach club. Ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας κ. Παναγιώτης Τζιλάβης, σημειώνει. «Θελήσαμε να αναβιώσουμε με ένα σύγχρονο τρόπο την ένδοξη εποχή του ξενοδοχείου. Η αίγλη και η γοητεία της δεκαετίας του ’70 θα είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του resort.

Πολλά από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του ξενοδοχείου μας βοηθούν σε αυτό, ενώ οι επεμβάσεις που έχουν γίνει δένουν αρμονικά το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον». Το Marathon Beach Resort ολοκληρώνει φέτος την πρώτη φάση ανακαίνισης του, που ουσιαστικά αφορά τα 2/3 του συνόλου. Οι χώροι φιλοξενίας είναι 66 και περιλαμβάνουν 46 δίκλινα δωμάτια και 20 family rooms και σουίτες.

Αυτή την ώρα μελετώνται τα σχέδια της τρίτης πτέρυγας δωματίων του ξενοδοχείου, που θα ανακαινισθεί του χρόνου. Στους κοινόχρηστους χώρους περιλαμβάνονται πισίνα, εστιατόριο και μπαρ, ένας ξεχωριστός χώρος εκδηλώσεων, γήπεδο τένις, αλλά και ένα BMX park. «Οι εγκαταστάσεις αυτές θα είναι ανοικτές για το κοινό και εκτός ξενοδοχείου», σημειώνει ο κ. Τζιλάβης, που στοχεύει στην ολόχρονη λειτουργία του, τα επόμενα χρόνια. Το management και τις πωλήσεις του Marathon Beach Resort ανέλαβε η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain.

Ο αντιπρόεδρος της Δημήτρης Ντόκορος, σημειώνει ότι η ευρύτερη περιοχή της Αττικής γνωρίζει νέα δυναμική και σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού. «Το Marathon Beach είναι ένα ξενοδοχείο που συνοδεύεται από μια μεγάλη ιστορία, ένα δυνατό όνομα και βρίσκεται σε ιδανικό σημείο. Η Αττική Ριβιέρα είναι ίσως το πιο δυνατό σημείο της περιοχής και η αναβάθμιση της ανατολικής Αττικής είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους».

Οι αγορές που στοχεύουμε εκτός από την ελληνική, είναι η ρώσικη, η γαλλική και η γερμανική. Ο αθλητικός τουρισμός, είναι ο τομέας που δίνουμε έμφαση και ήδη βλέπουμε ζωηρό ενδιαφέρον από ξένα σχολεία και πανεπιστήμια. Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ξενοδοχείου, που συνδυάζει τη θάλασσα με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων στον ίδιο χώρο, έχουν δημιουργηθεί πακέτα για διακοπές οικογενειών που τα παιδιά τους είναι έφηβοι.

Λαμπρά εγκαίνια

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής σκηνής της Χώρας, δημοσιογράφοι, καθώς και λαμπερές προσωπικότητες από το χώρο της show biz. Μεταξύ τoυς οι: Τζιλάβης Σάββας, Τζιλάβης Παναγιώτης, Βερούκα Γεωργία, Κωσταντής Σπυρόπουλος & Ελμίνα Κοπελούζου, Άρης Σπηλιωτόπουλος & Νάνσυ, Σάκης Ρουβάς, 
Τζιλάβης Βασίλης & Τζιλάβη Μυρτώ, Γεώργιος & Ρενάτα Λαφαζάνη, Λουκάς και Βάσω Σπεντζαρη, Αθανάσιος και Κωνσταντίνος Καραϊνδρος, Πάνος Παλαιολόγος, Κωνσταντίνος Πασχαλίδης, Δημήτρης Ντόκορος, Φλώρα Παρασκευοπούλου, Ζαχαριάς Διονύσης, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Γεωργία Μαρτίνου, Πίμι Φασουλα και Αντρέας Αλισσανδράτος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Νίκος Καραχάλιος, Πανούρης Σταύρος, κ.α.

Στη φωτογραφία η Γεωργία Βερούκα, η Ελμίνα Κοπελούζου, ο Γιώργος Σορώτος, η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Κωσταντής Σπυρόπουλος και ο Σάββας Τζιλάβης.