Ερευνητές στην Κίνα κατασκεύασαν τον πρώτο ιπτάμενο δίσκο της ανθρωπότητας και μάλιστα μπορεί να πετάξει, αλλά και να προσγειωθεί ακόμη και στο νερό, με τις σχετικές δοκιμές να είναι επιτυχημένες.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, το σκάφος κατασκευάστηκε από τη Shenzhen UFO Flying Saucer Technology, ενώ σχετική επίσημη δοκιμή έγινε σε λίμνη στο Shenzhen.

«Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η Shenzhen UFO Flying Saucer Technology κατασκεύασε τον πρώτο ηλεκτρικό επανδρωμένο ιπτάμενο δίσκο κάθετης απογείωσης στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Shenzhen Pages.

Μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα, αλλά και να πετάξει για έως και 15 λεπτά, φτάνοντας σε ύψη έως και 200 μέτρα με ταχύτητες 31 μίλια/ώρα (50 χλμ/ώρα).

Διαθέτει μια δομή ανεμιστήρα με αεραγωγούς έξι οπών με 12 πτερύγια προπέλας, σύμφωνα με το Shenzhen Pages, ενώ μέχρι στιγμής μπορεί να επιβιβαστεί μόνο ένα άτομο και συγκεκριμένα ο πιλότος. Ωστόσο, η δημιουργός εταιρία θέλει να μπορεί να μπουν περισσότερα άτομα στο νέο αεροσκάφος της.