Η ιδρυτική ομάδα της Salty Bag αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του TEDxAthens να σχεδιάσει ένα νέο μοντέλο ειδικά για τους συνέδρους της φετινής διοργάνωσης του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού που υποστηρίζει την καινοτομία.

Το TEDxAthens, διοργανώνεται από το 2009 και φέρνει κοντά ανθρώπους που εμπνέουν με το λόγο, τη σκέψη και την καινοτόμο δράση τους. Με σταθερό άξονα την καινοτομία, η φετινη διοργάνωση απευθύνθηκε στην Salty Bag, την πρώτη ελληνική εταιρεία upcycling, για να παράγει τις τσάντες των συνέδρων.

Ο Στρατής Ανδρεάδης, ο Σπύρος Ντάικος και η Χρύσα Χαλικιοπούλου, συνιδρυτές της Salty Bag, πρωτοπορώντας, αποδέχτηκαν την πρόκληση να χρησιμοποιήσουν άλλο υλικό, εκτος ιστιοπλοϊκών πανιών, και έπειτα από σχετική έρευνα κατέληξαν στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο φεστιβάλ πειραματικής αρχιτεκτονικής HELLAΣΤΟCK.

Κάπως έτσι, 5.000 τ.μ. υλικού οικοδομικών μεγασάκων, μετατράπηκαν υπό το design βλέμμα της Χρύσας Χαλικιοπούλου και της ομάδας Salty Bag σε tote bags με το χαρακτηριστικό σήμα C που είναι το μόττο του φετινού TEDxAthens: C for Conclusions. Με γνώμονα την πίστη στις αξίες της εταιρείας, η καθε τσάντα, creatively upcycled by Salty Bag, θα εχει το δικό της QR code που θα παραπέμπει στην ιστορία του υλικού. Μάλιστα, όπως και για κάθε τσάντα της εταιρείας η ιστορία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τελικού προϊόντος : σε αυτήν την περίπτωση το υλικό κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ταξίδεψε στην Αθήνα για να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού αρχιτεκτονικής και να μετατραπεί σε μία «αιωρούμενη πόλη» και μετέπειτα ανακυκλώθηκε από την ομάδα της Salty Bag στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το TEDxAthens.

Ο Στρατής Ανδρεάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία της αιωρούμενης πόλης και η αξιοποίηση ενός πρωτόγνωρου υλικού αποτέλεσαν για εμάς, πρόκληση. Ο συνδυασμός των δύο ωστόσο, ταυτίζεται με τη φιλοσοφία και τους πάγιους στόχους της Salty Bag κι έτσι η πρόκληση αυτή έγινε πηγή έμπνευσης για μία τσάντα υψηλής αισθητικής και στοχευμένης σχεδίασης».

Το μοντέλο Salty Bag TEDx θα δίνεται δωρεάν στους συνέδρους του TEDxAthens 2014 που θα λάβει χώρα στις 15 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ όπως μας δήλωσε ο Σπύρος Ντάικος με τον αυθορμητισμό που τον διακατέχει, όλη η ομάδα της Salty Bag, μας προετοιμάζει για πολλές νέες εκπλήξεις μέσα στο 2015.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.