Μια απλή θήκη που προέρχεται από τρισδιάστατο εκτυπωτή αναζητά ήδη χορηγίες στο Kickstarter και μπορεί να μετατρέψει το «έξυπνο κινητό» σε οθόνη για ένα Virtual Reality headset.

Το vrAse επιχειρεί να… κλέψει λίγη από τη δόξα του Oculus Rift, το οποίο είναι μια headset συσκευή εικονικής πραγματικότητας που ως τώρα, υποστηρίζεται από αρκετούς τίτλους παιχνιδιών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και κονσόλες.

Το νέο σύστημα vrAse, δημιουργήθηκε από μία ομάδα που εδρεύει στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και ουσιαστικά μεταφέρει το smartphone ακριβώς μπροστά στα μάτια του χρήστη.

Το headset εικονικής πραγματικότητας διαθέτει ένα ζευγάρι από επαναφορτιζόμενους φακούς και χρησιμοποιεί μία εφαρμογή η οποία χωρίζει την οθόνη σε δύο ξεχωριστές εικόνες. Το κάθε μάτι του χρήστη βλέπει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα με αποτέλεσμα να δημιουργείται η γνωστή ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης προβολής. Έτσι, προβάλλεται περιεχόμενο που ήδη έχει μετατραπεί σε SBS φόρματ είτε το έχει μετατρέψει ο χρήστης.

Πάντως, το πρόβλημα που εντοπίζεται στο συγκεκριμένο σύστημα είναι η αδυναμία ελέγχου του φιλμ ή του παιχνιδιού καθώς ο χρήστης δεν μπορεί να πατήσει στην touchscreen οθόνη του κινητού για προφανείς λόγους. Το σύστημα βολεύει επίσης στη λήψη βίντεο πρώτου προσώπου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Το vrAse είναι κατασκευασμένο για να δέχεται με ακρίβεια τις συσκευές:

iPhone 5
HTC One
Sony Xperia Z
Samsung Galaxy S3 και S4
Samsung Galaxy Note 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι το vrAse δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με γυαλιά μυωπίας, ενώ στο Kickstarter, μία δωρεά των 100 δολαρίων προσφέρει στο χρήστη μία συσκευή.