Σημαντικά αυξήθηκε η κίνηση δεδομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τους συνδρομητές WIND που αξιοποιούν την ευρυζωνική εμπειρία mobile Internet που προσφέρει το νέο 3G δίκτυο της εταιρείας.

Έχοντας ξεκινήσει από τα μέσα της περασμένης χρονιάς ένα μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του 3G δικτύου της, η WIND σήμερα καλύπτει με ταχύτητες ως και 42Mbps το 94,66% του πληθυσμού της Αθήνας και το 92,17% της Θεσσαλονίκης, ενώ ο εκσυγχρονισμός του 3G δικτύου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι δυνατότητες του νέου δικτύου ωθούν τους συνδρομητές σε μεγαλύτερη χρήση υπηρεσιών mobile Internet και αντίστοιχα σε ραγδαία αύξηση της κίνησης δεδομένων. Η χρήσης data στο νέο 3G δίκτυο της WIND στην Αθήνα αυξήθηκε κατά 166% μέσα σε ένα χρόνο, ξεπερνώντας τα 65Terra Bytes σε μηνιαία βάση. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη ο όγκος κίνησης δεδομένων στο νέο 3G δίκτυο της WIND διπλασιάστηκε και ενώ σε μια τυπική μέρα πέρσι ο όγκος ήταν 195GB, φέτος φτάνει σχεδόν τα 400GB. Και σε πανελλαδικό επίπεδο, σημειώνεται 100% αύξηση στη χρήση δεδομένων από τους συνδρομητές WIND.

Με επιδόσεις έως και 800% υψηλότερες, το νέο 3G δίκτυο της WIND αναβαθμίζει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη καθώς «κατεβάζει» αρχεία και σελίδες από το internet 6-8 φορές πιο γρήγορα, βλέπει άνετα video από το YouTube και έχει καλύτερη απόδοση σε multimedia εφαρμογές όπως Video Call και Video Conference.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, Γενικό Εμπορικό Διευθυντή της WIND: «Η χρήση του κινητού αλλάζει σταδιακά, και από τις υπηρεσίες φωνής βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον μετατοπίζεται σταθερά στη χρήση των υπηρεσιών data και στο mobile Internet. Γι’ αυτό χτίζουμε ένα νέο δίκτυο 3G με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας mobile broadband με ταχύτητες ως και 42 Mpbs. Παράλληλα ενισχύουμε τη χρήση του νέου δικτύου με την προσφορά κατάλληλων προϊόντων ώστε ο καταναλωτής να μπορεί ο ίδιος να ελέγξει απόλυτα τη δαπάνη του. Η WIND του δίνει τη δυνατότητα να έχει την εμπειρία του Mobile Internet με όποιο τρόπο επιθυμεί: μέσα από τη συνδρομή του, με το καρτοκινητό του, με data card για το laptop ή το tablet του».

Η γκάμα προϊόντων της WIND για το Mobile Internet καλύπτει κάθε ανάγκη πλοήγησης στο Internet από κινητή συσκευή, τόσο για εντατικούς όσο και για περιστασιακούς χρήστες, είτε είναι συνδρομητές με συμβόλαιο είτε συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας. Ο απαιτητικός χρήστης ασύρματου Internet επιλέγοντας το πακέτο WIND Mobile Broadband έχει στη διάθεσή του 30GB με 24,90€/ μήνα απολαμβάνοντας ουσιαστικά απεριόριστη μηνιαία χρήση του Internet όπου και αν βρίσκεται ενώ ο χρήστης που θέλει να «σερφάρει» περιστασιακά από το κινητό του μπορεί να το κάνει με μόλις 1€ για απεριόριστη χρήση μέσα στην ημέρα με την υπηρεσία Mobile Internet Daily, η οποία καλύπτει όλους τους πελάτες WIND, συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής.

Αντίστοιχα διευρυμένη είναι και η ποικιλία των Smartphones που η WIND διαθέτει στα καταστήματά της. Με κόστος που ξεκινά από 79€ και διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά, τα smartphones που πωλούνται από την αλυσίδα της WIND καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών.

Γεύση από 3G στην 77η ΔΕθ
Την εμπειρία του νέου 3G δικτύου της WIND έζησαν από κοντά οι επισκέπτες του WIND 3G Games Park,που είχε στηθεί στην ενότητα e-gaming της 77ης ΔΕθ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από δια-δραστικά παιχνίδια οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μοναδικές εφαρμογές, όπως το εντυπωσιακό WIND Photorama: 40 Samsung Galaxy SIII αιχμαλωτίζουν το θέμα μέσα από 40 ταυτόχρονα κλικ, δημιουργώντας ένα 360º αποτέλεσμα. Μέσω των υψηλών ταχυτήτων του νέου 3G δικτύου της WIND, το τελικό θέμα παρουσιάζεται μέσα από όλες τις οπτικές γωνίες με σφαιρική κίνηση και μετατρέπεται άμεσα σε video έτοιμο για διανομή σε όλα τα social media.