Φορτίστε το κινητό με την αναπνοή σας

Πρωτοποριακό concept καταργεί τους ηλεκτρικούς φορτιστές


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMOBILE
23:19
28/03/2012
Φορτίστε το κινητό με την αναπνοή σας
loading

Φανταστείτε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να βάλετε το κινητό σας τηλέφωνο σε πρίζα για να το φορτίσετε. Έναν τέτοιο κόσμο οραματίζεται ο βιομηχανικός σχεδιαστής Joao Paulo Lammoglia στο Ρίο της Βραζιλίας, ο οποίος σχεδίασε μία μάσκα που επιτρέπει τη μετατροπή της αναπνοής σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η εντυπωσιακή συσκευή, η οποία ονομάζεται AIRE και έχει βραβευθεί με Red Dot Design Award 2011, χρησιμοποιεί μικροσκοπικές ανεμογεννήτριες για να μετατρέψει την ανάσα σε ηλεκτρική ενέργεια, ακόμη και την ώρα που κάποιος κοιμάται ή τρέχει.

Ωστόσο, προς το παρόν η συσκευή αποτελεί μόνο σχέδιο, καθώς θα πρέπει να υπάρξει η τεχνολογία που θα υποστηρίξει την υλοποίησή του, όπως δήλωσε ο σχεδιαστής στη Huffington Post. «Πιστεύω ότι το concept είναι το πιο σημαντικό, διότι δίνει μία άλλη προοπτική για το πώς βλέπουμε την ενέργεια», ανέφερε ο Lammoglia, ο οποίος προσθέτει ότι πάντα είχε περιβαλλοντικές ανησυχίες και για αυτό προχωρά στην ανάπτυξη τέτοιων σχεδίων.

Ο πρωτοποριακός σχεδιαστής διαθέτει γκάμα από επινοήσεις, όπως είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια η οποία παράγεται από το περπάτημα για να φορτίσει μικρές συσκευές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει