Η εξάλειψη περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας αποτελεί τη βασική αποστολή της Safeline, μίας από τις τρεις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Συνεργαζόμενη με τους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Διαδικτύου, το Ακαδημαϊκό Δίκτυο ΕΔΕΤ και το Σχολικό Δίκτυο, Ερευνητικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα, Ενώσεις Καταναλωτών και την Ελληνική Αστυνομία, η Safeline μεριμνά για τον περιορισμό της ροής του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε το έργο της Safeline καταγγέλλοντας παράνομο υλικό που διακινείται μέσω διαδικτύου όπως εικόνες κακοποίησης παιδιών σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό που παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία.

Το Διαδίκτυο είναι ένα συναρπαστικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία από εκατομμύρια ανθρώπους. Χρησιμοποιείται επίσης όμως και για τη διανομή περιεχομένου το οποίο είναι παράνομο ή επιβλαβές γι΄’ αυτό και το σύνθημα της Safeline είναι: «Το Διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου τη ζωή των άλλων!»