Η ΕΟΕ αποφάσισε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και ο Πύρρος Δήμας που υπήρξε δύο φορές σε αυτή τη θέση μίλησε για μια εμπειρία και ένα συναίσθημα που δεν περιγράφονται με λόγια.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Δεκατιανοί ο Δήμας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του καθώς θυμήθηκε όσα είχε ζήσει ο ίδιος και μάλιστα δύο φορές.

«Είναι μεγάλη η τιμή του σημαιοφόρου. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπαίνει μέσα στο γήπεδο. Είναι μεγάλη τιμή! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα υπουργείο πολιτισμού από μόνος του γιατί μας διαφημίζει ανά τον κόσμο, όπως και όλα τα παιδιά, απλά ο Γιάννης είναι ένα άτομο ξεχωριστό», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Η εμπειρία αυτή ήταν ανεπανάληπτη. Το να βλέπεις ένα στάδιο να ωρύεται, να βλέπεις τα φλας να αστράφτουν. Τη δεύτερη φορά στην Αθήνα ήμουν πιο έτοιμος. Είναι μεγάλη τιμή του κάθε αθλητή που μπαίνει και σηκώνει τη σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες… Αυτό που έχει πετύχει η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον αθλητισμό είναι πολύ μεγάλο, λίγοι γνωρίζουν τι έχει πετύχει».

Τέλος, θυμήθηκε το πώς είχε νιώσει όταν του είχαν ανακοινώσει ότι θα είναι σημαιοφόρος. «Όταν μου είχαν ανακοινώσει εμένα ότι θα είμαι σημαιοφόρος ένιωσα μεγάλη συγκίνηση… Ακόμα και σήμερα που το σκέφτομαι… Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, δε μπορείς να το εκφράσεις με λόγια», είπε.