Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Τραπεζούντα την Τράμπζονσπορ (20:30) στη ρεβάνς του 1-3 του ΟΑΚΑ και ψάχνει ένα… θαύμα για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι δυνατά, κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, η ΑΕΚ έπειτα από την ήττα με 1-3 από την Τράμπζονσπορ στην Αθήνα και με την κατάσταση που υπήρξε τελευταία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, ψάχνει ένα… θαύμα για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Ένας στόχος που υπήρχε εξ αρχής για την Ένωση, όμως το αποτέλεσμα της δουλειάς του Μιγκέλ Καρντόσο δεν άφηνε περιθώρια…

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν μετά την κυριακάτικη ήττα από την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπως και ο Νίκος Λυμπερόπουλος από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Ίλια Ίβιτς τον αντικατέστησε και θα είναι αυτός που θα αποφασίσει για τον νέο προπονητή, συνοδεύοντας την ομάδα στην Τραπεζούντα. Στον πάγκο απόψε (20:30/CosmoteSport 2HD) στο «Σενιόλ Γκιουνές» θα καθίσει ως υπηρεσιακός ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος αναγνώρισε πως το σκορ του πρώτου αγώνα και η φυσική κατάσταση των παικτών αναγκάζει την ΑΕΚ να αναζητεί κάτι… μη λογικό για την ανατροπή. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, με την πίστη και την προσήλωση είναι εφικτά τα πάντα. Άλλωστε το πιο σημαντικό για την Ένωση είναι μια ικανοποιητική εμφάνιση που θα τονώσει την ψυχολογία για το restart που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόκρισης. Πρέπει να νιώσουμε πως βρισκόμαστε σ’ έναν ιστορικό και ευλογημένο τόπο, πρέπει να έχουμε πίστη. Και η πίστη νικάει τα πάντα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε προσήλωση, πειθαρχία και κατάλληλη στρατηγική. Η λογική λέει, πως δεν είναι εφικτό. Θα περιμένουμε όμως αύριο για να διαπιστώσουμε αν όλα μπορούν να ανατραπούν, πέραν της λογικής», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Κωστένογλου.

Η ΑΕΚ αναμένεται να αλλάξει σύστημα και να παραταχθεί στην αποψινή ρεβάνς με τρία στόπερ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας κόουτς να κάνει την Ένωση πιο συμπαγή αμυντικά σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς που ήρθε η κατάρρευση. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, τον Χουλτ αριστερά και τον Μπακάκη δεξιά, τους Σιμόες και Γαλανόπουλο στα χαφ, μπροστά τους τον Μάνταλο και στην κορυφή τους Λιβάια και έναν εκ των Ολιβέιρα, Κλωναρίδη ή Βέρντε.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Τράμπζονσπορ, Ουνάλ Καραμάν εμφανίστηκε προσγειωμένος, παρά το σκορ του πρώτου αγώνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της πρόκρισης για την τουρκική ομάδα. Η πιθανή σύνθεση της Τράμπζονσπορ θα αποτελείται από τους: Ουγκουρτσάν, Ζοάο Περέιρα, Τουρκμέν, Χοσεϊνί, Νόβακ, Σόσα, Παρμάκ, Ομούρ, Νουακέμε, Εκουμπάν, Σέρλοτ.

Πηγή: gazzetta.gr