Η ανακοίνωση της πρόσληψης του Αντόνιο Κόντε στην τεχνική ηγεσία της Ίντερ έγινε με κάθε επισημότητα από τους ανθρώπους των «νερατζούρι», αν και δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες αναφορικά με τη συνεργασία των δύο πλευρών. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν συμφωνούν όλοι με αυτήν την κίνηση…

Για την ακρίβεια, αντιδράσεις υπάρχουν τόσο στις τάξεις των τιφόζι της Ίντερ όσο και σε αυτούς της Γιουβέντους. Οι μεν δεν ήθελαν να δουν ένα «παιδί» του συλλόγου από το Πιεμόντε στον πάγκο τους και οι δε έναν άνθρωπο που έχει συνδεθεί με τους «μπιανκονέρι», να πηγαίνει σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα από την Curva Nord, από τους οργανωμένους οπαδούς των «νερατζούρι», οι οποίοι σύμφωνα με την Tuttosport αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν είμαστε Γιουβέντους. Η νίκη δεν είναι το μοναδικό που μας ενδιαφέρει. Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς δεν ξεχνάμε το “ασπρόμαυρο” παρελθόν σου.

Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι από όλους τους υπόπτους (για την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων) ο προπονητής μας έχει αθωωθεί , ωστόσο η παρουσία του στη Γιουβέντους παραμένει ανεξίτηλη. Έναν σύλλογο που θεωρούμε ότι βρίσκεται έτη φωτός μακριά από τις δικές μας αρχές και αξίες».

Επίσης, ο Κόντε προκάλεσε πάνω από 8.000 οπαδούς της πρώην ομάδας του να μαζέψουν υπογραφές για την αφαίρεση του αστεριού του από το γήπεδο της ομάδας, σαν μια κίνηση διαμαρτυρίας για την απόφασή του να μετακομίσει στον σύλλογο του Μιλάνου.

Μάλιστα, ένας υποστηρικτής των «μπιανκονέρι» συνέταξε ένα κείμενο που υπογράφουν 188 άνθρωποι και σε αυτό αναφέρεται: «Ήταν ο αρχηγός μας, ένας λατρεμένος αρχηγός, ένας από εκείνους που έπαιξαν με καρδιά, ένας που έφτυνε αίμα για τη φανέλα μας».

Και σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport προσθέτει: «Δεν είναι μονάχα ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, ή ένας επαγγελματίας που πηγαίνει σε μια αντίπαλη ομάδα. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλοί και θα υπάρξουν και τόσοι άλλοι στο μέλλον», φέρνοντας ως παραδείγματα τους Μουρίνιο, Σάρι ή Καπέλο.

«Είναι το σύμβολο της 5ης Μαΐου του 2002, που θα πληρώνεται από μια εταιρία της οποίας άτομα όπως ο Ζανέτι ή ο Τρονγκέτι Προβέρα, που διάλεξαν δύο ονόματα στην τύχη, που δεν έκρυψαν ποτέ τις απόψεις τους για τη Γιουβέντους, που έκλεψαν πρωταθλήματα από την ίδια Γιουβέντους, στην οποία ο Κόντε έπαιζε και ήταν πρωταγωνιστής».

Και -μεταξύ άλλων- επισημαίνεται: «Το να πάει στην Ίντερ δεν αποτελεί απλώς μια επαγγελματική απόφαση. Θα ήταν, αν πήγαινε σε Νάπολι, Ρόμα, Μίλαν. Πηγαίνοντας στην Ίντερ, σημαίνει πως εντάσσεται σε έναν σύλλογο που έχει προσπαθήσει, ευτυχώς ανεπιτυχώς, μέσα από διάφορους τρόπους, καθαρούς ή λιγότερο καθαρούς, να μας καταστρέψει και να λερώσει την ιστορία αυτής της οποίας ο Κόντε υπήρξε ήρωας».