Ακόμη πιο περίεργη και περίπλοκη γίνεται η υπόθεση της δολοφονίας του Ντάνιελ Κορέα Φρέιτας, του ποδοσφαιριστή της Σάο Πάουλο, του οποίου η σορός βρέθηκε από περαστικούς σε θάμνους το βράδυ του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου.

Το πτώμα του παίκτη είχε δύο βαθιά κοψίματα στον λαιμό του, «ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένος», όπως ανέφερε ένας αστυνομικός, ενώ του είχαν ακρωτηριάσει και τα γεννητικά του όργανα. Κάτι που έδειχνε ξεκάθαρα έγκλημα πάθους.

Οι Αρχές βρήκαν τελικά τον δολοφόνο του Φρέιτας, ο οποίος είναι ένας επιχειρηματίας. Ο Έντσον Μπρίτες Τζούνιορ, 38 ετών, ο οποίος υποστήριξε πως ο 24χρονος προσπάθησε να βιάσει τη γυναίκα του και γι’ αυτό έχασε τον έλεγχο.

Κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι ο Φρέιτας, λίγο πριν δολοφονηθεί, ήταν στο κρεβάτι με τη σύζυγο του δολοφόνου του. Το υλικό αυτό προήλθε από το κινητό τηλέφωνο του θύματος, που έστειλε τις εικόνες σε έναν φίλο του.

Όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν την υπόθεση από τη Βραζιλία, κομβικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει η σύζυγος του κατ’ ομολογίαν δράστη.

Σύμφωνα με την Globo TV, που επικαλείται δηλώσεις του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, η Κριστιάνα Μπρίτες ξεγέλασε τον ποδοσφαιριστή της Σάο Πάουλο, λέγοντας του να φωτογραφηθούν μαζί, σαν να είναι παράνομο ζευγάρι, προκειμένου να κάνουν… πλάκα στον Έντισον Μπρίτες, τον σύζυγό της. Αυτός την εμπιστεύτηκε και ήρθε αυτή η μοιραία κατάληξη.

«Σύμφωνα με την ανάλυση που αφορά την έρευνα, το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι η δολοφονία αυτή δεν θα γινόταν ποτέ, τουλάχιστον με τον τρόπο που έγινε, χωρίς την καθοριστική στάση της Κριστιάνα Μπρίτες. Εκείνη οδήγησε τον ποδοσφαιριστή να πιστέψει ότι αυτή η πλάκα θα είναι ακίνδυνη για εκείνον, βάσει των καταστάσεων που είχαν δημιουργηθεί».

Ωστόσο, όπως φάνηκε ο 38χρονος Έντισον Μπρίτες δεν καταλάβαινε από πλάκες και έτσι για χάρη και της 35χρονης- προχώρησε σε αυτήν την κίνηση.