Επαγγελματικό προσανατολισμό σκοπεύει να αλλάξει ο Ντικ Άντβοκατ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ολλανδίας, ο οποίος πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά να γίνει μέντιουμ. Και γιατί να μην το κάνει, αφού η πρόβλεψή του για τον αγώνα της Σουηδίας με το Λουξεμβούργο, ήταν… αλφάδι!

Οι «οράνιε» κυνηγούν τη δεύτερη θέση του Α’ ομίλου των ευρωπαϊκών προκριματικών του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία. Την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν τους Σουηδούς, που με νίκη τους πιάνουν στους 19 βαθμούς. όμως, παρά το γεγονός ότι στη Σκανδιναβία το ματς είχε λήξει ισόπαλο, αυτό που μετράει ως κύριο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας δεν είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η συνολική διαφορά γκολ στον όμιλο.

Την 9η αγωνιστική, οι Ολλανδοί έπαιζαν στη Λευκορωσία, ενώ οι Σουηδοί φιλοξενούσαν το Λουξεμβούργο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου στον Άντβοκατ, για το εάν οι βασικοί αντίπαλοι νικήσουν με 8-0 και πάρουν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, απάντησε. «Δεν θα νικήσουν με 8-0. Αυτό είναι μια ανόητη ερώτηση. Τέλος, πάντων, δεν πιστεύω ότι θα νικήσουν με 8-0».

Τελικά, με μπροστάρη τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ,  οι Σουηδοί πράγματι επικράτησαν με 8-0 και όλοι πλέον στην Ολλανδία θα εύχονται ο ομοσπονδιακός τους τεχνικός να μην προβλέψει νίκη της ομάδας του με 7-0 κόντρα στους Σουηδούς. Σκορ που χρειάζονται για να πάνε στα μπαράζ…