Ποιος πραγματικά μπορούσε να το πιστέψει ότι ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει τόσο κοντά στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι; Ο Γιάτσεκ Γκμοχ θυμήθηκε και δημοσίευσε το scouting report που του είχε κάνει για τους «πράσινους»!

Ο Γκμοχ είχε εντοπίσει τον «Λέβα» πριν από αρκετά χρόνια, όταν εκείνος αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Πολωνίας και δεν είχε αφήσει σε ησυχία τα αντίπαλα δίχτυα.

Η έκθεση που είχε ετοιμάσει μεταβιβάστηκε στον Κώστα Αντωνίου που τότε μετέφερε τις εισηγήσεις στον πρόεδρο, όμως, ο νυν πιο «καυτός» στράικερ σε ολόκληρη την Ευρώπη, χάθηκε για το «τριφύλλι».

Γκμοχ για Λεβαντόφσκι: Έχω ακόμα την ατζέντα με τις σημειώσεις μου για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του

«Ήξερα τον Λεβαντόφσκι από τις εμφανίσεις του στην Προύσκοφ. Αγωνιζόταν τότε στη Β΄ Εθνική και ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μίλησα στον Αντωνίου, που ήταν σύμβουλος του προέδρου, για τον παίκτη. Σκέψου πως έχω ακόμα την ατζέντα με τις σημειώσεις μου για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του από ένα ματς που τον είχα παρακολουθήσει.

Δυστυχώς αργήσαμε να πάρουμε αποφάσεις και τότε ήταν της μόδας να αποκτούν οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν μεγάλα ονόματα. Ο Λεβαντόφσκι τότε κόστιζε αν θυμάμαι καλά περίπου 500.000 ευρώ. Μέσα σε λίγες ώρες κατέληξε στην Λεχ Πόζναν και ο Παναθηναϊκός έχασε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία».

Πηγή: gazzetta.gr