Με «λευκή» ισοπαλία ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Ριζούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Λεβαδειακό, με το 0-0 να μην βολεύει κανέναν και ειδικά τους γηπεδούχους, που βλέπουν τις ελπίδες τους για παραμονή να μειώνονται δραματικά. Οι ουραγοί της Super League είχαν άμεση ανάγκη τους τρεις βαθμούς, αλλά ο ένας που πήρε έκαστος, σίγουρα χαροποίησε τις άλλες ομάδες που προσπαθούν να σώσουν την… παρτίδα.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε με 4-2-3-1, καθώς ο Βάσιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας και Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Ντ’ Ούρσο και Κονέ στον άξονα, οι Ακόστα, Ντεφεντερίκο στα άκρα, ο Μπεντινέλι οργανωτής και ο Ναζλίδης στην κορυφή της επίθεσης. Οι Βοιωτοί είχαν ανάλογη διάταξη, καθώς ο Μπάγιτς βρίσκονταν στο τέρμα, οι Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ανγκουά και Ντιόγκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Ζησόπουλος «ανέβηκε» στα χαφ και ήταν στο πλευρό του Μητρόπουλου, ο Στανόγεβιτς είχε ρόλο «κουμανταδόρου», οι Γιακουμάκης, Σαβαντογκό ξεκίνησαν στα «φτερά» και ο Ιωαννίδης προωθημένος.

Προσπάθησαν για το γκολ, αλλά δεν το βρήκαν

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ (0-0) και θεωρητικά, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως κύλησε «σβηστό» και με πολύ… σκοπιμότητα. Όμως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά, βγήκαν μπροστά και αμφότερες θα μπορούσαν να είχαν… κουνήσει δίχτυα. Οι γηπεδούχοι (πολύ δραστήριος οι Ναζλίδης, Μπεντινέλι) απώλεσαν στο 30′ τη «μεγαλύτερη» ευκαιρία του συγκεκριμένου διαστήματος, όταν σε πλασέ του Ντεφεντερίκο, μετά από παράλληλη του Μπεντινέλι, ο Τσαμπούρης έδιωξε την μπάλα λίγο πριν εκείνη περάσει τη γραμμή.  Παράλληλα είχαν και ορισμένες καλές στιγμές με το σουτ του Ακόστα, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις όπου πάτησαν περιοχή με τους Μπεντινέλι, Γκίνο, Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους (έπαιζαν πολύ με τα «φτερά» Γιακουμάκη, Σαβαντογκό) απείλησαν με τους Ιωαννίδη (4′),  Ζησόπουλο (27′), Σαβαντογκό (31′, 43′) και η ανάπαυλα βρήκε τον Απόλλωνα με 7 τελικές, τον Λεβαδειακό με 5, αλλά χωρίς εκατέρωθεν γκολ.

Ένα δοκάρι, αλλά τίποτα σε ουσία

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα. Κυρίως στο διάστημα 50′-75′ ήταν εκείνοι που παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί, είχαν δοκάρι στο 62′ όταν ο Μητρόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε κόρνερ του Κονέ παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα του Μπάγιτς και ορισμένες καλές στιγμές (Ναζλίδης 53′, Κονέ 75′). Κάπου εκεί όμως… βγήκαν, και λογικά, μπροστά, κάτι που «μεταφράστηκε» σε κενούς χώρους. Άλλο που δεν… ήθελαν οι γρήγοροι Γιακουμάκης, Σαβαντογκό και ο Λεβαδειακός άρχισε να φτάνει με ευκολία στα καρέ του Βάσιτς. Αυτόματα η αναμέτρηση απέκτησε μία άγρια ομορφιά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά πλην της προβολής του Βαρκά στο 84′, δεν υπήρξε κάποια άλλη «μεγάλη» ευκαιρία. Χωρίς γκολ δεν κερδίζεις και οι δύο ομάδες το… έμαθαν από πρώτο χέρι. Σε ένα αποτέλεσμα που είναι πιθανό να αποδειχθεί για αμφότερες.. καταδικαστικό.

Απόλλων Σμύρνης (Μπ. Τεννές): Βάσιτς, Γκίνο, Κύργιας, Λούκιτς, Οριουέλο, Κονέ, Ντουρσο, Ακόστα (83’ Βάρκας), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο, Ναζλίδης (54’ Ελ Χέλβε).

Λεβαδειακός (Τζ. σανίνο): Μπάγιτς, Ντιόγκο (80’ Παντελιάδης), Αντιλέχου, Ανγκουά, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (69’ Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς (83’ Νανγκίς), Γιακουμάκης, Ιωαννίδης.

Πηγή: gazzetta.gr