Έχει την τύχη να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, το NBA. Είναι υγιής, έχει ως επάγγελμα αυτό που του αρέσει, βγάζει πολλά χρήματα, είναι παγκοσμίως γνωστός και έχει μια σύζυγο με την οποία υπάρχει αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμός.

Θεωρητικά, ο Τζο Ινγκλς τα έχει όλα στη ζωή του και εκτός από κάποιον τραυματισμό που μπορεί να του βάλει «φρένο» στην καριέρα του, δεν έχει κάτι άλλο να τον απασχολεί και να τον… πονοκεφαλιάζει. Όχι, όμως, αυτό δεν συμβαίνει, καθώς ο Αυστραλός φόργουορντ ζει ένα οικογενειακό δράμα, το οποίο αποφάσισε να μοιραστεί με τον κόσμο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, τη 2α Απριλίου.

Ο Τζο Ινγκλς και η σύζυγός του, Ρενέ, έκαναν γνωστό ότι έχουν ένα αγοράκι δύο ετών, τον Τζέικομπ, που διαγνώστηκε με αυτισμό.

«Είχαμε ακούσει για τον αυτισμό, είχαμε ακούσει ότι υπάρχουν αυτιστικά παιδιά, αλλά δεν ξέραμε τι στ’ αλήθεια είναι αυτό. Αν δεν σε αγγίξει κάτι προσωπικά ή στο πολύ στενό σου περιβάλλον, δεν εντρυφείς σε αυτό. Όταν για πρώτη φορά σκεφτήκαμε μήπως έπρεπε να ελέγξουμε την πιθανότητα το παιδί μας να ήταν αυτιστικό, όσο κι αν ήμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο η απάντηση να είναι θετική, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε», ανέφερε ο άσος των Γιούτα Τζαζ.

Και πρόσθεσε: «Είναι μια στιγμή που έρχεσαι σε απόγνωση και σκέφτεσαι: “τι θα κάνω τώρα;”. Είναι από τα πράγματα που φαντάζομαι ότι δεν θέλεις να ακούσεις ποτέ. Ο Τζέικομπ έχει και μια δίδυμη αδελφή, την οποία φοβηθήκαμε ότι θα παραμελούσαμε, γιατί μας είχε πιάσει ένα είδος εμμονής με αυτή την κατάσταση στην οποία είχαμε μπλέξει».

«Θυμάμαι ότι πήγαινα στους αγώνες και στη φυσούνα που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο με έπιαναν τα κλάματα. Σκεφτόμουν “τι κάνω εγώ εδώ;”. Μου φαινόταν τόσο άσχετο με αυτό που βίωνα στη ζωή μου. Αγαπώ το μπάσκετ, αγαπώ τη δουλειά μου και ό,τι μου προσφέρει, αλλά όλο αυτό με έκανε να δω λίγο παραπέρα. Στην πραγματική ζωή», προσέθεσε ο Αυστραλός στο βίντεο που δημοσιεύει η NBA TV.

Επίσης, ο Ινγκλς αποκάλυψε ότι έκανε τατουάζ για τον αυτισμό μαζί με τη συζύγό του, η οποία στέκεται στη βοήθεια του κόσμου στο Σολτ Λέικ Σίτι, προκειμένου ο μικρός Τζέικομπ να μπορέσει να ενταχθεί στην κοινωνία.

«Η έγκαιρη διάγνωση είναι το πιο σημαντικό πράγμα», επισήμανε ο παίκτης των Τζαζ, ο οποίος πρόσθεσε πως 1 στα 54 παιδιά στη Γιούτα έχουν διαγνωστεί με αυτισμό.