Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεισε την πόρτα στην επιστροφή του σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε την απόφασή του να υπογράψει με την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας τον περασμένο Δεκέμβριο για 500 εκατομμύρια ευρώ, αφού κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα της οποίας χτύπησε την πόρτα του την έκλεισε, όταν αποφάσισε να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μιλώντας στη μεικτή ζώνη μετά το φιλικό παιχνίδι της Αλ Νασρ με την Θέλτα, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 5-0, ενώ εκείνος αγωνίστηκε μόνο για 45 λεπτά, ο «CR7», είπε: «Δεν θα επιστρέψω στην Ευρώπη, αυτή η πόρτα έκλεισε. Είμαι 38 ετών κι επιπλέον το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει χάσει πολλή ποιότητα. Πλέον, το μόνο πρωτάθλημα που αξίζει είναι η Premier League, βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα».

«Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι καλύτερο από το MLS», τόνισε ο Πορτογάλος επιθετικός, το οποίο ακούστηκε σαν «αιχμή» προς τον Λιονέλ Μέσι που απέρριψε την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας κι έπελεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ Μαϊάμι του MLS των ΗΠΑ.

Έπειτα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για την απόφασή του να παίξει στη Σαουδική Αραβία και υπογράμμισε πως άνοιξε το δρόμο για να κάνουν την ίδια επιλογή και άλλοι παίκτες κορυφαίου επιπέδου. «Άνοιξα το δρόμο για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Τώρα, όλοι οι παίκτες θέλουν να έρθουν εδώ», πρόσθεσε. Ανάμεσά τους ο Καρίμ Μπενζεμά που υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο για 600 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και άλλοι άσοι όπως ο Ρούμπεν Νέβες που θα πάρει περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ στο ίδιο διάστημα καθώς κι ο Καλιντού Κουλιμπαλί που είπε τη δική του αλήθεια: «Σαφώς κι επέλεξα τη Σαουδική Αραβία για τα χρήματα».

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δημιουργεί ενδιαφέρον»

«Η απόφασή μου να έρθω εδώ», συνέχισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, «ήταν απόλυτα καθοριστική ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι top παίκτες. Κι αυτό είναι γεγονός. Όπως όταν πήγα στη Γιουβέντους και η Serie A ήταν “νεκρή” και μετά αφού υπέγραψα… ζωντάνεψε. Όπου κι αν πάει ο Κριστιάνο Ρονάλντο δημιουργεί ενδιαφέρον». Βέβαια, το ιταλικό πρωτάθλημα πήρε τα πάνω του λόγω της χαμηλότερης φορολογίας στους ξένους παίκτες. Αφότου αποχώρησε από την λίγκα ο Κριστιάνο Ρονάλντο οι ιταλικές ομάδες έφτασαν σε τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς (σε δύο η Ρόμα και σε έναν οι Ίντερ και Φιορεντίνα).

«Μου άσκησαν κριτική που επέλεξα να έρθω εδώ», δήλωσε παρακάτω στη συνέντευξη, «αλλά τί έγινε μετά; Άνοιξα το δρόμο και όλοι θέλουν να παίξουν εδώ. Σ’ ένα χρόνο ολοένα και περισσότεροι top παίκτες θα θέλουν να έρθουν στη Σαουδική Αραβία. Σε ένα χρόνο το πρωτάθλημά μας θα ξεπεράσει το τουρκικό και το ολλανδικό πρωτάθλημα. Γιατί οι παίκτες που έρχονται εδώ δεν είναι όπως είπε ο πρόεδρος της UEFA (σ.σ. ο Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε πως πρόκειται για μεγάλους σε ηλικία παίκτες χωρίς μέλλον στην Ευρώπη)».