Ο Σάσα Βεζένκοβ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο Ολυμπιακός έθεσε ως προτεραιότητα την απόκτηση του Νίκολα Μίροτιτς αλλά τελικά αυτός δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα, οπότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τον Λουκ Σίκμα για τη θέση «4» και οι συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το gazzetta.gr, ο 34χρονος φόργουορντ, ο οποίος είναι ελεύθερος αφού έληξε το συμβόλαιό του με την Άλμπα Βερολίνου, αρέσει πολύ στον προπονητή των Ερυθρόλευκων και οι δύο πλευρές έχουν ήδη αρχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Το αν αυτές θα οδηγήσουν και σε συμφωνία θα φανεί τις προσεχείς ημέρες, στον Πειραιά πάντως είναι αποφασισμένοι να ικανοποιήσουν την επιθυμία του προπονητή και να του παραδώσουν το ρόστερ ακριβώς όπως θα το θέλει για τη νέα σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του Σίκμα στη Euroleague την τελευταία σεζόν, έπαιζε κατά μέσο όρο 22 λεπτά και είχε 7,6 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ, με ποσοστά στο 53,9% στα δίποντα και 28,6% στα τρίποντα.