Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την Παρασκευή (7/7) μία πραγματικά σπουδαία κίνηση με την απόκτηση του Τόνι Βιλένα, ενός κεντρικού χαφ «πρώτης γραμμής», με μεγάλη πορεία και καριέρα σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και 15 φορές διεθνή με την Εθνική Ολλανδίας.

Μία μεταγραφή που έγινε «αθόρυβα» με το ταξίδι του Γιάννη Παπαδημητρίου στη Βαρκελώνη την περασμένη Τετάρτη (5/7) προκειμένου να πάρει τις υπογραφές της Εσπανιόλ και του ποδοσφαιριστή.

Με ένα deal που θα ξεπεράσει σε βάθος τετραετίας τα 10 εκατ. ευρώ όσον αφορά τα χρήματα που δαπανήθηκαν προς την Εσπανιόλ και το συμβόλαιο του Βιλένα.

Η καταλανική ομάδα θα λάβει ένα φιξ ποσό 3,2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ενώ στη συμφωνία έχουν προβλεφθεί και μπόνους στόχων προς την Εσπανιόλ (που μπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. ευρώ), αν ο Παναθηναϊκός μπει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μαζί με τις προμήθειες σε ατζέντηδες η όλη συμφωνία για την μετακίνηση του παίκτη ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ο Βιλένα θα έχει ετήσιες αποδοχές 1,4 εκατ. ευρώ (δίχως τα μπόνους), που στο βάθος της τετραετίας (δεδομένου ότι υπέγραψε έως το 2027) θα φτάσουν τα 4,8 εκατ. ευρώ. Και με την εφορία θα αγγίξει τα 6,2 εκατ. ευρώ.