Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν λύγιζε ποτέ ως ποδοσφαιριστής ή ως προπονητής αλλά ως πρεσβευτής ενός ιδρύματος για παιδιά με καρκίνο δεν μπόρεσε να ελέγξει τα συναισθήματά του και βούρκωσε την ώρα που μιλούσε, με τους Γάλλους να θυμούνται τον θάνατο του αδερφού του το 2019 έπειτα από χρόνια μάχη με την αρρώστια.

Ο Γάλλος θρύλος του ποδοσφαίρου έγινε πρεσβευτής του ιδρύματος «Le Roint Rose», το οποίο ασχολείται με παιδιά που είναι στο τελικό στάδιο της αρρώστιας και με το πώς θα «φύγουν» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς τους ώστε να σταθούν όρθιοι ψυχολογικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Μια αποστολή, στην οποία δέχθηκε να βοηθήσει και ο Ζιντάν, ο οποίος το 2019 είχε χάσει τον αδερφό του έπειτα από χρόνια μάχη με την αρρώστια. Γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία σημαδεύτηκε από τα δάκρυά του.

«Είμαι περήφανος που μπορώ να είμαι ο χορηγός του έργου σας. Κύριε Δήμαρχε του Ιστρ μπορείτε να είστε περήφανος που υποσχόμαστε κάτι εξαιρετικό όπως κάνετε και από τη θέση σας. Για όλες αυτές τις οικογένειες. Σας έχω τεράστια εκτίμηση», είπε αρχικά ο «Ζιζού» και συνέχισε.

«Το να χάσεις ένα παιδί είναι το πιο τρομερό πράγμα που υπάρχει, συμφωνούμε όλοι. Οι γονείς μου το έζησαν και ξέρω ότι είναι δύσκολο.

Έχετε επιλέξει το σωστό άτομο και θα σας υποστηρίξω πλήρως. Μπορέσαμε να συζητήσουμε όλα όσα είπατε, το έργο σας είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Για αυτές τις οικογένειες είναι απίστευτο πράγμα».