Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πέμπτης έκδοσης του τουρνουά γκολφ «Legends Trophy» που διοργανώνεται στο Empordà Golf Club. Ο Καταλανός τεχνικός, νικητής του τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι, εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του για να μιλήσει για όλα τα τρέχοντα γεγονότα των Μπλαουγκράνα αλλά και για την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

«Δεν παρακολούθησα το παιχνίδι. Είδα το μπάσκετ της Μπαρτσελόνα. Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα γιατί η νίκη είναι πάντα πολύ δύσκολη. Μου έλειψε ένα σχόλιο για τον Λουίς Ενρίκε γιατί οδήγησε την ομάδα σε αυτό το φάιναλ φορ», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για το δείπνο με τον Λαπόρτα ανέφερε: «Βλέπουμε πάντα ο ένας τον άλλον μία φορά το χρόνο». Ενώ για το όνομα του Κιλιάν Μπαπέ και το αν η Σίτι θα επιχειρήσει να τον κάνει δικό της σημείωσε: «Δεν είμαστε στην κούρσα για τον Μπαπέ. Ξέρετε πού θέλει να πάει».

Για την περίπτωση του Ζοάο Κανσέλο τόνισε: «Ο Τσάβι έχει κακή πληροφόρηση για την υπόθεση αυτή. Αποφασίσαμε ότι έπρεπε να φύγει και δεν μας ενδιέφερε πού. Κανείς από τη Σίτι δεν τον εμπόδισε να φύγει. Δεν ξέρω ποια είναι η κατάσταση τώρα. Δεν λάβαμε καμία προσφορά από την Μπάρτσα για τον Κανσέλο».

Για την κατάσταση της Μπάρτσα: «Ο Τσάβι ξέρει καλύτερα από μένα. Όταν κερδίζεις τη La Liga σημαίνει ότι ήσουν η καλύτερη ομάδα. Έπαιξαν στους ομίλους του Champions League με αποδεκατισμένη μισή άμυνα και τώρα είναι το δυνατό τους σημείο. Είμαι πρωταθλητής Ευρώπης επειδή ένας επιθετικός τρία μέτρα μακριά έχασε μια καθαρή κεφαλιά. Μας πήρε οκτώ χρόνια για να κατακτήσουμε το Champions League, δώστε λίγο χρόνο».

Πηγή: gazzetta