Αρκετό παρασκήνιο είχε η σειρά της Εφές με τη Φενέρμπαχτσε στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, που βρήκε νικήτρια την πρώτη με συνολικό σκορ 3-1, με τον Εργκίν Αταμάν να βρίσκεται στο επίκεντρο των ανθρώπων των ηττημένων λόγω των αντιδράσεών του που προκάλεσαν και στιγμές έντασης.

Συγκεκριμένα, ο Σερτάτς Κομσούογλου εξαπέλυσε επίθεση στον Τούρκο τεχνικό, εμπλέκοντας στα λεγόμενά του τον Παναθηναϊκό και το κλίμα που επικρατεί γενικότερα στην Ελλάδα.

«Δεν γίνεται να χειρονομεί με αυτόν τον τρόπο στον κόσμο της Φενέρμπαχτσε. Δεν πρέπει να κάνει τέτοιες κινήσεις στην Ελλάδα, εκεί έχει βεγγαλικά και πυρσούς. Έκανε τον έκπληκτο με αυτά που γίνονταν. Οι κατάρες και οι βρισιές των ανθρώπων του που βρίσκονταν εδώ, δεν ήταν αρκετές για να τον σώσουν. Θα πω και κάτι τελευταίο.

Αφιερώνει τέσσερις παραγράφους στη Φενέρμπαχτσε σε κάθε συνέντευξή του, ακόμη κι όταν κερδίζει τη Euroleague. Τώρα όμως φεύγει. Θα του δώσω μία συμβουλή, να καθίσει και να κάνει την αυτοκριτική του διότι πλέον αυτή η συμπεριφορά δεν θα του δίνει μπόνους. Η Ελλάδα δεν είναι σαν την Τουρκία, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφερόταν εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.