Η Σαουδική Αραβία έχει πάρει πολύ σοβαρά το ποδόσφαιρο ως… όχημα για να κάνει άνοιγμα προς τον υπόλοιπο κόσμο και σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» είναι διατεθειμένη να ρίξει ως κι ένα δισ. δολάρια προκειμένου να πείσει μεγάλους αστέρες να ακολουθήσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της χώρας.

Ο «CR7» υπέγραψε με την Αλ Νασρ τον περασμένο Δεκέμβριο και για συμβόλαιο 2,5 ετών θα λάβει 500 εκατομμύρια ευρώ. Παρόλο που η ομάδα του έχασε τον τίτλο από την Αλ Ιτιχάντ, η παρουσία στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας θεωρείται άκρως πετυχημένη εμπορικά και τώρα οι παράγοντες του ποδοσφαίρου της χώρας θέλουν να υπογράψουν και άλλους μεγάλους αστέρες που βρίσκονται στο φινάλε της καριέρας τους.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος επιθετικός κάτι φαίνεται να γνωρίζει για το… σχέδιο καθώς πριν από μερικές ημέρες τόνισε: «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και αυτό το πρωτάθλημα σύντομα θα γίνει ένα από τα πέντε κορυφαία στον κόσμο».

Μέσι, Μπενζεμά, Μόντριτς, Ράμος και άλλοι…

Πρώτος και… καλύτερος στην λίστα τους είναι ο Λιονέλ Μέσι. Η Αλ Χιλάλ φέρεται να του δίνει συνολικό «πακέτο» 1,2 δισ. ευρώ για να πει το «ναι» σε διετές συμβόλαιο. Στο deal συμπεριλαμβάνεται και ποσό για να συνεχίσει να είναι πρεσβευτής του τουρισμού της χώρας. Παράλληλα, έχουν «χτυπήσει» την πόρτα και των πολύ καλών φίλων του Αργεντινού, Σέρχιο Μπουσκέτς και Τζόρντι Άλμπα, που θα αποχωρήσουν από την Μπαρτσελόνα με το τέλος της σεζόν.

Έπειτα, έχουν προσεγγίσει τον Καρίμ Μπενζεμά (Αλ Ιτιχάντ), που του δίνουν 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για διετές συμβόλαιο και πρόσφεραν στον Λούκα Μόντριτς 120 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης μετά την ανακοίνωση της Παρί Σεν Ζερμέν πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Σέρχιο Ράμος που λήγει στο τέλος της σεζόν, θα καταθέσουν κι επίσημη πρόταση στον Ισπανό κεντρικό αμυντικό με τα ΜΜΕ της πατρίδας του να κάνουν λόγο πως η προσφορά θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στις προτάσεις που γίνονται σε όλους, όπως αναφέρει τόσο η συγκεκριμένη πηγή, αλλά και σε κάθε είδηση που έχει να κάνει με κάποια προσφορά από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας σε κάποιον αστέρα του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβάνεται και η… υποσημείωση πως το ποσό που τους δίνεται δεν είναι μόνο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, αλλά και για να έχουν ρόλο πρέσβη στην προώθηση της υποψηφιότητας της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 ή του 2034.

Η Σαουδική Αραβία έχει ζητήσει το ενδεχόμενο να καταθέσει κοινή υποψηφιότητα με την Ελλάδα και την Αίγυπτο για το 2030. Ωστόσο, η τελευταία έβαλε… στοπ πρόσφατα λέγοντας πως πριν από το 2034 δεν θα σκεφτεί να εμπλακεί σε κάποια υποψηφιότητα, αφού για το 2030 μπήκε το Μαρόκο σ’ εκείνη μαζί με Ισπανία, Πορτογαλία και Ουκρανία.