Η Καρολίνα Μούχοβα ήταν αυτή που είχε αποκλείσει πέρυσι τη Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros και το ίδιο έγινε και φέτος, με την Ελληνίδα τενίστρια να χάνει με 2-0 και να αποχαιρετά από τον πρώτο γύρο το τουρνουά, κινδυνεύοντας πλέον να χάσει τη θέση της στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τη Σάκκαρη, η οποία έκανε από νωρίς break και βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στα games αλλά η Μούχοβα αντέδρασε, το έκανε 3-3 και τελικά, εκμεταλλευόμενη τα λάθη που έκανε στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 7-6.

Στο δεύτερο, η Σάκκαρη έκανε και πάλι break από νωρίς και προηγήθηκε με 2-0 αλλά η Μούχοβα απάντησε με δικό της break και το έκανε 2-2, γεμίζοντας με άγχος τη Μαρία. Άγχος που φάνηκε στη συνέχεια του παιχνιδιού σε κρίσιμα σημεία, με την Τσέχα όμως να μην τα εκμεταλλεύεται όλα.

Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ για τη Σάκκαρη, η οποία ισοφάρισε σε 5-5 αλλά εκεί… κόλλησε και τελικά έχασε και το δεύτερο σετ, με 7-5 αυτή τη φορά, με συνέπεια τον αποκλεισμό της από τον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Τα σετ: 6-7, 5-7