Ένα τίτλο με τον ΠΑΟΚ μέσα στο 2011 ελπίζει να κατακτήσει ο Πάμπλο Κοντρέρας, όπως τονίζει στη συνέντευξή του. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ένας από αυτούς, που βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να κερδίσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη Χιλιανού αμυντικού στην ιστοσελίδα olapaok.gr

Πάμπλο, ποιες είναι για σένα οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στιγμές του 2010;

Σίγουρα, οι πιο κακές στιγμές ήταν για μας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τις καλύτερες τις βιώσαμε στα πλέι οφ, στο τελείωμα του περσινού πρωταθλήματος και στη φετινή πορεία μας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή η πορεία χαρακτηρίζεται από δύο μεγάλες προκρίσεις, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ και την Ντιναμό. Εσύ βάζεις κάποια πιο ψηλά;

Πιστεύω ότι για εμάς τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς αυτή που μέτρησε περισσότερο ήταν η πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ. Για την ιστορία της ομάδας, όμως, μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ, μετράει περισσότερο αυτό που πετύχαμε στο τελευταίο ματς στο Ζάγκρεμπ.

Αυτή η πορεία στην Ευρώπη μήπως σας άφησε λίγο πίσω στο πρωτάθλημα, στο οποίο είχατε πολύ υψηλές βλέψεις από την αρχή της περιόδου;

Πάντα σαν ποδοσφαιριστής θέλω να κερδίζω τίτλους, αυτό εύχομαι για το 2011, και σίγουρα αυτό χρειάζεται κόπο. Γνωρίζουμε όλοι μας τη δυσκολία του να παίζεις ταυτόχρονα στο Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ. και φυσικά αναγνωρίζω την προσπάθεια που καταβάλαμε μέχρι τώρα με συνεχόμενα πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι η τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ έκλεισε τον κύκλο της, γιατί διαθέτει πολλούς μεγάλους σε ηλικία παίκτες; Τι απαντάς σ’ αυτούς;

Είναι φυσιολογικό σε μία ομάδα να υπάρχουν ποδοσφαιριστές με εμπειρία και ποδοσφαιριστές νέοι σε ηλικία. Πάντοτε, όλοι θέλουν να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Άλλωστε, όλοι μας νιώθουμε στην ψυχή νέοι. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει κι άλλα να δώσει. Σε ό,τι αφορά προσωπικά σε μένα, πάντα είμαι απαιτητικός και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω κάτι παραπάνω, παρά τους τραυματισμούς που έρχονται κάποιες στιγμές.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ από το σημείο που βρίσκεται τώρα και μέχρι το τέλος της περιόδου ποιος μπορεί να είναι;

Θέλω να πω πρώτα απ’ όλα ότι αυτή η ομάδα έχει κάνει θυσίες τους τελευταίους μήνες. Έχει ψυχή αυτή η ομάδα και μ’ αυτή πορεύεται σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ. Για τους στόχους μας, αυτό που έχω να πω είναι ότι θα δούμε κάθε διοργάνωση, κάθε ματς, ξεχωριστά.

Πόσο εφικτό είναι να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ κι άλλο στο Γιουρόπα Λιγκ με δεδομένο ότι στον δρόμο σας βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

Όλοι σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο πρόκρισης στην επόμενη φάση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες των αναμετρήσεων με την ΤΣΣΚΑ, αλλά είναι δύο ματς και όλα μπορούν να συμβούν.

Προηγουμένως αναφέρθηκες στο πόσο δύσκολο είναι να προχωράτε σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και Κύπελλο ταυτόχρονα. Αυτό σας αναγκάζει να δίνετε προτεραιότητα σε κάποια από τις τρεις διοργανώσεις;

Σε μία μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, αυτό που όλοι θέλουμε είναι να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε όλες τις διοργανώσεις. Όποιο εμπόδιο βρίσκουμε στο δρόμο μας θα προσπαθούμε να το ξεπερνάμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Νωρίτερα εξέφρασες την επιθυμία σου να κατακτήσεις ένα τίτλο με τον ΠΑΟΚ μέσα στο 2011. Την προοπτική αυτή τη δίνει το Κύπελλο. Πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρετε;

Είμαστε μία σοβαρή ομάδα που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά για να φθάσει στον τελικό. Είναι δύσκολο και πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε προετοιμασμένοι να περάσουμε στην επόμενη φάση, να προχωράμε βήμα-βήμα.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση των ανθρώπων της διοίκησης με Άραβες υποψήφιους επενδυτές. Η θέση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ποια είναι για το συγκεκριμένο ζήτημα;

Πιστεύω ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που μπορούν να κάνουμε σχόλιο πάνω σ’ αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναλάβει αυτή την υπόθεση για το καλό της ομάδας. Ό,τι είναι θετικό για τον ΠΆΟΚ, είναι θετικό και για μας. Ό,τι καλύτερο έρθει θα είναι θετικό και για μας και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Η συνεργασία σου με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2012. Θα ήθελες να μείνεις και για τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα;

Έχω συμβόλαιο τώρα, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πόλη, με την ομάδα και τους φιλάθλους. Αν μου μου ζητήσουν να ανανεώσω θα έλεγα σίγουρα ναι.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα στο 2011;

Όπως είχα πει και πέρυσι, αν γνώριζα καλύτερα το ελληνικό Πρωτάθλημα θα ερχόμουν νωρίτερα στη χώρα σας. Θα μου άρεσε να βελτιωθεί το επίπεδο των φιλάθλων και γι’ αυτό η ευθύνη ανήκει στις μεγάλες ομάδες στις οποίες συγκαταλέγεται και ο ΠΑΟΚ. θα ήθελα να γίνουν καινούρια γήπεδα, όπως αυτό που είδαμε στη Λάρισα. Ακόμη, εμείς οι ποδοσφαιριστές να παίζουμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο για να ευχαριστιέται ο κόσμος θέαμα.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα τους ήθελες συμπαίκτες σου στον ΠΑΟΚ;

Υπάρχουν πολλοί, αλλά δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα.

Αν σου ζητούσα να διαλέξεις τους τρεις MVP του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ποιους θα επέλεγες;

Τον Βιεϊρίνια, τον Γκαρσία και τον Βιτόλο.

Αλήθεια, μετά από 2,5 χρόνια στην ομάδα, τι θα μου απαντούσες αν σου ζητούσα έναν ορισμό για τη λέξη ΠΑΟΚ; Τι σημαίνει ΠΑΟΚ για σένα;

Αυτό που έχω να πω είναι ότι εδώ έχω μάθει να βλέπω διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μία ξεχωριστή σχέση κόσμου-ομάδας, που δεν την συναντάς αλλού.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη χρονιά που έρχεται;

Να περάσουν όλοι καλές γιορτές, να έχουν υγεία και να ξέρουν ότι όσα μας έχουν δώσει, τη στήριξη που μας παρείχαν θα προσπαθήσουμε να την ανταποδώσουμε, για να μας στηρίξουν ακόμη περισσότερο.