Τις τελευταίες ώρες έγινε viral η εικόνα με το τατουάζ του σήματος της Μπαρτσελόνα στο αριστερό πόδι του Λιονέλ Μέσι, όπως φάνηκε σε διαφήμιση που έκανε με την οικογένειά του για να προωθήσει τη Σαουδική Αραβία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε καλύψει το αρχικό τατουάζ όπου είχε σχέδιο που έμοιαζε με τη Σαγράδα Φαμίλια, το διάσημο ναό του Γκαουντί στη Βαρκελώνη και άφησε μονάχα μια μπάλα, την παλάμη του πρωτότοκου γιου του Τιάγκο και το νούμερο δέκα, αλλά το… έργο ήταν ημιτελές.

Όπως έγινε γνωστό από ΜΜΕ της Αργεντινής, στη διάρκεια της διακοπής για τους αγώνες των εθνικών ομάδων οπότε και ο Μέσι επέστρεψε στην πατρίδα του όπου τιμήθηκε για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβριο και έπαιξε σε φιλικές αναμετρήσεις, βρήκε χρόνο για να «χτυπήσει» δύο τατουάζ – το σήμα της Μπαρτσελόνα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού του ποδιού και το σήμα της Αργεντίνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην εσωτερική πλευρά.

Μέτρα ασφαλείας της Παρί στα σπίτια των Μέσι, Νεϊμάρ, Βεράτι και στο προπονητικό κέντρο

Στο μεταξύ, λόγω της κάκιστης πορείας της Παρί Σεν Ζερμέν τις τελευταίες εβδομάδες που έθεσε εν αμφιβόλω ακόμη και το πρωτάθλημα Γαλλίας, μολονότι είχε πολύ ισχυρό προβάδισμα ως τα τέλη Μαρτίου (έχει μειώσει στους 5 βαθμούς η Μαρσέιγ), αλλά κι όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες με τον Λιονέλ Μέσι, έχουν προκαλέσει την οργή των οπαδών της γαλλικής ομάδας.

Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν το τελευταίο 48ωρο με πορείες και κινητοποιήσει οπαδών της Παρί έξω από τα γραφεία του συλλόγου, αλλά και το σπίτι του Νεϊμάρ. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο -όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)- η διοίκηση των Παριζιάνων αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα σπίτια των Μέσι, Νεϊμάρ και Βεράτι (οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει και τα περισσότερα «βέλη» απ’ τους οπαδούς), αλλά κι έξω απ’ το προπονητικό κέντρο της ομάδας, δεδομένου ότι οι αντιδράσεις και οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν…

Ο Μέσι παρουσιάζεται από πολλές διαφορετικές πηγές πως έχει πάρει την απόφαση να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν με το τέλος του συμβολαίου του στις 30 Ιουνίου και περιμένει από την Μπαρτσελόνα να ξεπεράσει τα οικονομικά της εμπόδια ώστε να μπορέσει να τον αποκτήσει. Σύμφωνα με την «Le Parisien», δε, δεν αποκλείεται να λύσει τη συνεργασία του με τους Παριζιάνους και μέσα στις επόμενες ημέρες!

Χθες (4/5), ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, τόνισε πως περιμένει από τους «μπλαουγκράνα» να πουλήσουν πολλούς παίκτες για μεγάλα ποσά αυτό το καλοκαίρι, ενώ υπογράμμισε πως αν ο Μέσι γυρίσει στο κλαμπ της καρδιάς του θα πάρει λιγότερα χρήματα. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η Μπαρτσελόνα του έχει προσφέρει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με 12,5 εκατομμύρια ευρώ «καθαρές» αποδοχές ετησίως, δηλαδή 25 εκατομμύρια ευρώ με την εφορία.