Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Europa League έκανε η Γιουβέντους που νίκησε με 1-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπως και η Φέγενορντ νωρίτερα τη Ρόμα, ενώ στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη το 2-0 έγινε 2-2 με αυτογκόλ στο 93′ και το Λεβερκούζεν – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έληξε επίσης ισόπαλο αλλά με 1-1.

Το καλύτερο ματς της ημέρας έγινε στο Όλντ Τράφορντ, με τη Γιουνάιτεντ να υποδέχεται τη Σεβίλλη και να ανοίγει το σκορ στο 14′ με το σουτ του Σάμπιτσερ που κόντραρε και σε αντίπαλο για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, με τον ίδιο παίκτη να κάνει και το 2-0 στο 21′ στην αντεπίθεση μετά την πάσα του Μαρσιάλ. Όλα έδειχναν, επομένως, ότι οι Άγγλοι θα έπαιρναν εύκολη νίκη αλλά στο τέλος άλλαξαν όλα… Στο 84′ ο Ταϊρέλ Μαλάσια με αυτογκόλ μετά την προσπάθεια του Χεσούς Νάβας έκανε το 2-1 και στο 93′ ένα νέο αυτογκόλ, αυτή τη φορά από τον Μαγκουάιρ, έγραψε το τελικό 2-2!

Προβάδισμα με Γκάτι η Γιουβέντους

Στο Τορίνο η Γιουβέντους υποδέχθηκε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και άρχισε καλύτερα, στη συνέχεια όμως οι Πορτογάλοι ανέβηκαν και έγιναν επικίνδυνοι με Κοάτες, Γκονσάλβες και Σάντος. Γκολ, όμως, δεν μπορούσαν να βάλουν, σε αντίθεση με τους Ιταλούς που τα κατάφεραν στο 73′: Κόρνερ του Ντι Μαρία, κεφαλιά του Βλάχοβιτς, απομάκρυνση του Κοάτες πάνω στη γραμμή και στην επαναφορά ο Γκάτι έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ισοπαλία στο Λεβερκούζεν – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Τέλος, στο BayArena η Λεβερκούζεν φιλοξένησε την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και άνοιξε το σκορ στο 51′ με τον Μπονιφάσε, οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 81′ με τον Βιρτς, φεύγοντας από τη Γερμανία με ισοπαλία 1-1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Φέγενορντ – Ρόμα 1-0
Λεβερκούζεν – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-1
Γιουβέντους – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη 2-2