Με το ένα πόδι στους «8» του Europa League βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη νίκη της με 4-1 επί της Μπέτις στο πρώτο παιχνίδι, την ίδια ώρα που η Γιουβέντους νικούσε με 1-0 τη Φράιμπουργκ και η Σεβίλλη με 2-0 τη Φενέρμπαχτσε, ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Φέγενορντ έμειναν στο 1-1 στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Λίγα 24ωρα μετά τον διασυρμό από τη Λίβερπουλ με 7-0, ο Έρικ Τεν Χαγκ επέλεξε την ίδια 11άδα για τη Γιουνάιτεντ θέλοντας να δείξει έτσι την εμπιστοσύνη του στους παίκτες του και αυτοί τον δικαίωσαν, αφού πήραν σκορ που τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Οι Άγγλοι άνοιξαν το σκορ στο 6′ με τον Ράσφορντ, δέχθηκαν την ισοφάριση στο 32′ από τον Πέρες αλλά δεν πτοήθηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο ξέσπασαν και έφτασαν σε ευρεία νίκη: 2-1 στο 52′ ο Άντονι, 3-1 στο 58′ ο Φερνάντες, 4-1 στο 82′ ο Βέγκχορστ και η Μπέτις θα πρέπει να κάνει… πράγματα και θαύματα στη ρεβάνς για να ανατρέψει την κατάσταση.

Προβάδισμα για Γιούβε και Σεβίλλη, όλα ανοιχτά για Σαχτάρ και Φέγενορντ

Από εκεί και πέρα, στα άλλα παιχνίδια που γίνονταν την ίδια ώρα, η Γιουβέντους με ωραία κεφαλιά του Ντι Μαρία στο 53′ νίκησε με 1-0 τη Φράιμπουργκ και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, κοντά στην οποία είναι και η Σεβίλλη που με γκολ των Τζόρνταν (56′) και Λαμέλα (85′) επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 2-0. Όσο για το ζευγάρι Σαχτάρ Ντόνετσκ – Φέγενορντ, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Ολλανδίας αφού το πρώτο παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1: Οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 79′ με τον Ρακίτσκι, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 88′ με τον Μπουλαουδέ.

Τα αποτελέσματα

Γιουβέντους – Φράιμπουργκ 1-0
Μάντσεστερ Γιουν. – Μπέτις 4-1
Σεβίλλη – Φενέρμπαχτσε 2-0
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Φέγενορντ 1-1