Σάλο προκάλεσε στη Ρώμη και σε όλη την Ιταλία, η είδηση πως η ιταλική πρωτεύουσα γέμισε με χιλιάδες αυτοκόλλητα που δείχνουν τον Αδόλφο Χίτλερ να φορά τη φανέλα της Ρόμα.

Άγνωστοι τα κόλλησαν σε φανάρια, πινακίδες, τοίχους, βιτρίνες καταστημάτων και σε πολλά σημεία της πόλης. Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση και μπορεί να μην έχουν βρει ακόμη τους δράστες, αλλά οι έρευνές τους έχουν εστιάσει σε ακροδεξιά μερίδα οπαδών των «τζαλορόσι», σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» και της αθλητικής εφημερίδας «La Gazzetta dello Sport».

Οι συγκεκριμένοι άνοιξαν πανό που έγραφε «Roma Marcia Ancora» στον τελικό του UEFA Europa Conference League που έδωσε η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κόντρα στη Φέγενορντ κόντρα στην οποία κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της. Έκτοτε, πολλές φορές στα παιχνίδια της Ρόμα παρουσιάστηκαν με μπλούζες και πανό που έφεραν νεοναζιστικά ή φασιστικά μηνύματα, κυρίως με το «Roma Marcia Ancora» που παραπέμπει στην Πορεία προς τη Ρώμη του 1922.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, χαρακτήρισε το περιστατικό «άθλιο», ιδίως καθώς πλησιάζει η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος (27/1). Πρόσθεσε, δε, πως οι υπηρεσίες καθαριότητας της πόλης έχουν ήδη αρχίσει να αφαιρούν τα αυτοκόλλητα από τα διάφορα σημεία της «Αιώνιας Πόλης» όπου τα κόλλησαν οι άγνωστοι.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση και υπάρχει βιασύνη καθώς οι ultras στην Ιταλία μοιάζει πως κλίνουν ολοένα περισσότερο προς τα νεοναζιστικά και φασιστικά κινήματα. Επίσης, υπάρχουν φόβοι για νέα επεισόδια με τη Ρόμα να παίζει κόντρα στη Νάπολι στο «Στάντιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» την Κυριακή (29/1). Πρόσφατα, οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν σε αυτοκινητόδρομο της Ιταλίας.