Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ανέφερε πως πρόκειται «για ένα κλεμμένο πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρουμάνος τεχνικός εξαπολύει τέτοιες καταγγελίες, αλλά αυτές έχουν διαφορετική βαρύτητα σ’ αυτή την… καταιγίδα παιχνιδιών του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Μετά τη χθεσινοβραδινή (18/1) τους αναμέτρηση θα παίξουν την Κυριακή (22/1) στην Αθήνα για τη Super League κι έπειτα ξανά δύο μέρες αργότερα για το Κύπελλο.

Ερωτώμενος για το επικείμενο ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά και τον περσινό τελικό του Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων όπου ο ΠΑΟΚ έχασε με 1-0, ο Λουτσέσκου, είπε:

«Τον τελικό του Κυπέλλου, δεν τον έχασε ο ΠΑΟΚ και τον κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Ήταν ένας τελικός που κρίθηκε από το VAR και από διαιτητικές αποφάσεις. Τρία παιχνίδια πιο πριν Ντάγκλας στο “Καραϊσκάκης” έκανε μια χειρονομία μπροστά από τους φιλάθλους και δέχθηκε κόκκινη. Αντίθετα ο Αϊτόρ όχι. Είδα τόσα πέναλτι να δίνονται μέσω VAR αλλά σε εμάς δεν δόθηκε η φάση του Μιτρίτσα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή.

Αυτή είναι η ιστορία μου και θα την λέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Μπορεί να είμαι ένας τρελός, αλλά λέω την πραγματικότητα. Είναι ένα κλεμμένο πρωτάθλημα και ένα κλεμμένο Κύπελλο. Την Κυριακή είναι ένα παιχνίδι που αναμένεται “μάχη” αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε. Πρέπει να έχουμε τη σωστή αυτοπεποίθηση και να πάρουμε τη νίκη».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην πρώτη εμφάνιση του νέου αποκτήματος του έμπειρου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Τάισον, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη μεταγραφή και είμαι ένας προπονητής που δεν χρησιμοποιώ εύκολα καινούριους παίκτες γιατί δεν γνωρίζουν ακριβώς πως λειτουργούμε μέσα στο γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά ο Τάισον έδειξε σε 2-3 μέρες πως μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό. Η ποιότητα του είναι απίστευτη, μπορεί να πάρει σωστές επιλογές μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης με αυτοπεποίθηση, σαν τον Βιεϊρίνια που μπορεί να μας δώσει την ηρεμία που χρειαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.