Η Αργεντινή κατάφερε να κατακτήσει το Μουντιάλ 2022, το πρώτο μετά το 1986 και 3ο συνολικά στην ιστορία της, έχοντας για ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο οι συμπατριώτες του αποθεώνουν δίνοντας μαζικά το όνομά του στα μωρά που γεννήθηκαν μετά τον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου.

Αν πάει κάποιος στη νότια Ιταλία, στη Νάπολη συγκεκριμένα και φωνάξει «Ντιέγκο», θα γυρίσουν να τον κοιτάξουν πάρα πολλοί. Όχι μόνο γιατί θα θυμηθούν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αλλά και επειδή έτσι βάφτιζαν τότε οι γονείς τα νεογέννητα παιδιά τους, βλέποντας τον Αργεντίνο να οδηγεί την αγαπημένη τους ομάδα στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της.

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, συμβαίνει τώρα στην Αργεντινή με τον Μέσι, αφού τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Μητρώο του Σάντα Φε δείχνουν το εξής: Μετά το Μουντιάλ υπάρχει αύξηση της τάξης του… 700% στις καταχωρήσεις του ονόματος «Λιονέλ» στα νεογέννητα μωρά.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Σεπτέμβριο καταχωρήθηκαν στο Μητρώτο έξι νεογέννητα με αυτό το όνομα, τον Οκτώβριο ήταν 32 και μετά το τέλος του Μουντιάλ είναι 49… και η καταμέτρηση συνεχίζεται, με τους Αργεντίνους να είναι στον 7ο ουρανό και να πανηγυρίζουν ακόμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο.