Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά κατέκτησε και τις καρδιές των διοργανωτών που επέλεξαν να τον τιμήσουν με τον τρόπο τους. Το δωμάτιο που έμενε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Κατάρ θα μετατραπεί σε μουσείο.

Στη διάρκεια του Μουντιάλ 2022 πολλοί από τους Καταριανούς, αφού αποκλείστηκε η εθνική τους ομάδα στη φάση των ομίλων, άρχισαν να υποστηρίζουν την εθνική Αργεντινής επειδή σε αυτή αγωνίζεται ο Λιονέλ Μέσι. Η δική του προσπάθεια να κατακτήσει τον σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα του τον έκανε αγαπητό στους κατοίκους της χώρας καθώς επίσης και το πάθος των Αργεντινών οπαδών που ήταν και οι μόνοι μαζί με τους Μαροκινούς που δημιούργησαν… ατμόσφαιρα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σαφώς βοήθησε και το γεγονός ότι ο 35χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ φορά τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, ομάδας που ανήκει στο κρατικό επενδυτικό fund Qatar Sports Investments. Έτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αθλητικής εφημερίδας της Αργεντινής, «Ole», το Qatar University ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter πως το δωμάτιο που διέμενε ο Λιονέλ Μέσι στον ένα μήνα παραμονής του στο Κατάρ θα γίνει ένα μουσείο «μινιατούρα» προς τιμήν του και της καριέρας του.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το δωμάτιο Β-201 όπως το άφησε ο Μέσι, ώστε να αποτυπωθεί η παρουσία του, πιθανώς καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, στο Κατάρ στη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργάνωσε χώρα του αραβικού κόσμου.