Προτού κυλήσει η μπάλα στον τελικό του Μουντιάλ 2022 μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας στο «Lusail Iconic Stadium» (18/12, 17:00) οι πρόεδροι των δύο χωρών, Αλμπέρτο Φερνάντες και Εμανουέλ Μακρόν, αντάλλαξαν μηνύματα στο Twitter απαντώντας στον πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Λούλα ήταν εκείνος που μετά τη νίκη της Γαλλίας επί του Μαρόκου στον ημιτελικό με 2-0 έστειλε μήνυμα και στους δύο ευχόμενος καλή τύχη στους δύο φίλους του.

Ο πρώτος που απάντησε ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε στην Ντόχα και παρακολούθησε το ματς, ενώ έπειτα κατέβηκε και στα αποδυτήρια όπου μίλησε με τους παίκτες της εθνικής ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν και ακολούθως εξέφρασε το πόσο περήφανος νιώθει γι’ αυτό το συγκρότημα και υποστήριξε πως περιμένει το τρόπαιο.

Απαντώντας στα πορτογαλικά, αλλά και στα… ισπανικά, έγραψε: «Ευχαριστώ φίλε Λούλα. Αγαπητέ Αλμπέρτο Φερνάντες ένας από τους δύο θα έχει μεγαλύτερη τύχη. Την Κυριακή θα μάθουμε ποιος. Με όλο το σεβασμό… πάμε “μπλε”».

Ο Αλμπέρτο Φερνάντες πρώτα απάντησε στον Λούλα: «Ευχαριστώ αγαπημένε Λούλα για τις ευχές σου. Το λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο εκπροσωπήθηκε πολύ καλά από τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, το Μεξικό και την Αργεντινή. Εύχομαι ειλικρινά να θριαμβεύσει η εθνική Αργεντινής που τόσες χαρές μας δίνει. Αν νικήσει η Αργεντινή, θα νικήσει η Λατινική Αμερική».

Έπειτα, ο Φερνάντες που ξέρει από μπάλα αφού στο παρελθόν υπήρξε πρόεδρος της Κίλμες, ομάδας του Μπουένος Άιρες, απάντησε και στον Μακρόν. «Αγαπημένε φίλε Εμανουέλ Μακρόν σε έχω σε μεγάλη εκτίμηση και σου εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον. Εκτός από την Κυριακή. Η Αργεντινή είναι η θαυμάσια χώρα μου και είναι από τη Λατινική Αμερική. Πάμε με την “αλμπισελέστε”».

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε πως θα βρίσκεται στην Κυριακή στον τελικό. Από την άλλη, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής ο Αλμπέρτο Φερνάντες δεν αναμένεται να ταξιδέψει στο Κατάρ. Αντίθετα, γίνονται προσπάθειες να πάει ένας υπουργός της κυβέρνησής του, πιθανώς ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, Ματίας Λάμενς, πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαν Λορέντσο.