Η επιστροφή στη δράση δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο επειδή νίκησε με 4-1 τον Ατρόμητο στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και είναι σχεδόν σίγουρος για την πρόκριση στους προημιτελικούς, αλλά και επειδή ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μαρσέλο, ο οποίος όχι απλά έβαλε τα πρώτα του δύο γκολ ως ερυθρόλευκος αλλά ήταν γκολάρες και τα δύο, με το Καραϊσκάκη να του αφιερώνει ένα standing ovation όταν έγινε αλλαγή.

Από νωρίς φάνηκε ότι το παιχνίδι θα ήταν γεμάτο, αφού οι φάσεις άρχισαν από τα πρώτα λεπτά. Ευκαιρία για τους Πειραιώτες στο 2′ με τον Φορτούνη, ευκαιρία για τους Περιστεριώτες στο 4′ με τον Ρομπάιγ και τελικά γκολ για τους γηπεδούχους στο 7′ με το ωραίο πλασέ του Μπιέλ, εκτός περιοχής, μετά την πάσα του Εμβιλά. Παρ’ όλα αυτά, το 1-0 δεν έμεινε παρά μόνο για λίγα λεπτά, αφού στο 11′ ο Κιάρτανσον με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ από δεξιά, έκανε το 1-1.

Αυτό που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, δηλαδή, αφού στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχε δεύτερο γκολ παρά τις προσπάθειες του Μπακαμπού με κεφαλιές, ενώ ο Ατρόμητος, από την άλλη πλευρά, είχε πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ρομπάιγ στο 30′ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο, όμως, ανέλαβε ο Μαρσέλο, ο οποίος εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, από τη στιγμή που στο 50′ ξεσήκωσε το Καραϊσκάκη κάνοντας το 2-1 με τρομερό σουτ στο παραθυράκι του Γιαννιώτη και μάλιστα με το κακό του πόδι, το δεξί. Ένα γκολ που ανέβασε την ψυχολογία όχι μόνο του Βραζιλιάνου αλλά και των συμπαικτών του, με αποτέλεσμα στη συνέχεια τα πράγματα να απλοποιηθούν.

Η ομάδα του Μίτσελ είχε τον έλεγχο, όπως είχε και φάσεις για το τρίτο γκολ, το οποίο πίστεψε ότι πέτυχε ο Μπακαμπού αλλά ο Γκάρι Ροντρίγκες που του έδωσε την πάσα ήταν οφσάιντ. Το γκολ, επομένως, ακυρώθηκε, αλλά αυτό του Ελ Αραμπί στο 64′, μετά το σουτ του Φορτούνη στα σώματα, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ακυρωθεί, με το σκορ να γίνεται 3-1.

Και πριν καλά-καλά σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, έγιναν ακόμη πιο έντονοι ένα λεπτό μετά, στο 65′, αφού ο Μαρσέλο πήρε τη μπάλα μετά το τσίμπημα του Μπιέλ και με εντυπωσιακό τρόπο την έστειλε ξανά στα δίχτυα για το 4-1, εξασφαλίζοντας το standing ovation την ώρα που έγινε αλλαγή και παράλληλα την πρόκριση για την ομάδα του, αφού θα πρέπει να γίνουν… παλαβά πράγματα στη ρεβάνς για να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Ντόι, Μαρσέλο (69′ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (60′ Σαμασέκου), Αγκιμπού Καμαρά (46′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Φορτούνης (71′ Χάμες), Μπακαμπού (60′ Ελ Αραμπί).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες (76′ Οικονομίδης), Φριτζόνσον, Ροτάριου (76′ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (68′ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (69′ Τζαβίδας).