Η Ιαπωνία έκανε τη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2022 αφού με τη νίκη της απέναντι στην Ισπανία με σκορ 2-1 ουσιαστικά απέκλεισε τη Γερμανία από τη φάση των ομίλων του θεσμού, παρά τη νίκη αυτής με 4-2 κόντρα στην Κόστα Ρίκα, και πήρε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ.

Με την λήξη του ματς, γέμισαν κόσμο οι δρόμοι του Τόκιο και παρόλο που ήταν 06:00 η ώρα Ιαπωνίας δεν ήταν για να πάει ο κόσμος στις δουλειές του ή για τις καθημερινές του ασχολείες. Στήθηκε… πάρτι στο διάσημο σταυροδρόμι της Σιμπούγια με τους Ιάπωνες να γιορτάζουν την πρόκριση στους «16».

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση της ιαπωνικής αστυνομίας που απομόνωσε το πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας ώστε ο κόσμος να πανηγυρίσει με την ψυχή του και χωρίς να… εμποδίζει τη μεγάλη επιτυχία των παικτών του Χατζίμε Μοριγιάσου.

Στο Κατάρ, στο μεταξύ, οι οπαδοί της Ιαπωνίας που βρέθηκαν στις εξέδρες του ματς με την Ισπανίας στο «Khalifa International Stadium» καθάρισαν και πάλι τις κερκίδες, όπως συνηθίζουν και δεν άφησαν σκουπίδια.

Στο μεταξύ, συγχαρητήρια στην Ιαπωνία για τη μεγάλη πρόκρισή της έδωσε και ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ.